додаток для вивчення кримськотатарської мови фото

Кримськотатарську мову можна вчити з мобільного

17 жовтня 2016, 11:31

Додаток для вивчення кримськотатарської мови відтепер можна завантажити у свій мобільний телефон

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Кримськотатарську мову можна вчити з мобільного

  адміністратор   Додати коментар


Додаток для вивчення кримськотатарської мови відтепер можна завантажити у свій мобільний телефон. Про це повідомляє Vlasno.info із посиланням на спільноту "Crimean Tatars" у соцмережі Facebook.

"Lafazan Efendi" ("Пан Говорун") – так називається новий мобільний додаток для вивчення кримськотатарської мови. Він дозволяє вивчати нові слова у веселій розважальній формі", – йдеться у повідомленні.

За словами автора додатку Едема Асанова, метою його створення було викликати зацікавлення до вивчення рідної мови у кримськотатарських дітей.

Головний персонаж додатку — цуценя, яке перекладає слова на кримськотатарську мову "комічним" голосом. На його створення автора надихнула популярна дитяча гра "Балакучий Том".
додаток для вивчення кримськотатарської мови фото

Усього додаток включає 360 базових слів кримськотатарською мовою, які поділені на тематичні категорії.

Наразі додаток Lafazan Efendi доступний для завантаження лише на Google Play. Згодом планують запуск версій для App Store та Windows Phone Store.

Нагадаємо, що у Вінниці планують відкрити українсько-кримськотатарський культурний центр.


  адміністратор   17 жовт. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення