жмеринська школа фото

Жмеринські школярі навчаються за новітньою системою

18 жовтня 2016, 19:00

В одній зі шкіл Жмеринки Вінницької області з першого вересня діти навчаються за новітньою системою, сприймаючи інформацію на звук, зір та дотик

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Жмеринські школярі навчаються за новітньою системою

    Додати коментар


З першого вересня 2016 року в НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» один перший клас розпочав навчання за науково-педагогічним проектом «Інтелект України». Про це газеті "Правди сила" розповіла директор Юлія Когут. 

– З 2007 року в Харкові почали викладати за цією системою навчання. Минулого року мене разом з директорами з області запросили на семінари до Києва й Харкова. Там нам розповіли, як проводять уроки, дозволили поспілкуватись з дітками. Знаєте, я в школі працюю 31 рік, 17 з яких — на посаді директора, постійно спілкуюся з дітьми, тому одразу помітила, наскільки ці учні освіченіші. Вони вільно себе почувають, всі працюють у групах, – розповідає Юлія Когут. – Після приїзду в школу, я зібрала педагогічний колектив і запропонувала з першого вересня розпочати роботу за науково-педагогічним проектом «Інтелект України». Батьки нас підтримали.

Для закупівлі необхідного обладнання в кабінет директор школи написала проект й виграла ґрант у 13-му обласному Конкурсі розвитку територіальних громад. На отримані кошти в класі зробили ремонт та закупили антисколіозні парти, шкільну стінку,  дитячі вішалки, телевізор і ноутбук.

– Шкільна програма розроблена таким чином, щоб врахувати особливості учнів та підвищити їхній інтерес до навчання. Важливо, аби дітки вчилися сприймати матеріал різнобічно. Якщо на уроці читання діти вивчали оповідання про соловейка, згодом вчитель показує фільм про пташку, слухають його спів, а на наступному уроці тема продовжується. Якщо на математиці вивчають, скажімо, трикутник, фото трикутника виводиться на екран, вчитель тримає фігуру в руках і в кожного з діток на парті є трикутник, – каже директор.

Спеціально для навчання дітей з цього класу, вчителька пройшла в Харкові курси з проведення уроків.

– 36 років працюю в школі, вперше бачу настільки цікавий проект, розроблений спеціально для обдарованих учнів. Урок повністю насичений, абсолютно кожна дитина залучена. Вони працюють як окремо, так і в групах. Навчаються прислухатися до інших і виражати свою думку, навіть якщо вона не зовсім правильна. Вже через місяць таких уроків я помітила, що більшість дітей стали набагато впевненішими в собі, – говорить вчитель-методист Віра Блащук.

Для вступу в такий клас батьки спочатку подавали заявки, потім їхні діти проходили спеціальну співбесіду з вчителем та психологом, за результатами якої відбирали діток. Охочих було 38, з них співбесіду пройшли 28. Діти не носять рюкзаки з книжками, адже працюють зі спеціальними робочими зошитами, на які батьки здають по 195 гривень щомісяця.

– Дуже задоволений, що моя донечка вступила в цей клас. На жаль, через відсутність місць, вона не мала змоги ходити в дитячий садочок, тому ми з дружиною дуже хвилювались за її адаптацію в колективі. Але вже через місяць Юля почала демонструвати вражаючі результати. Дитина «розцвіла» на очах, завела багато друзів. Чекає, поки я прийду після роботи –  хоче поділитися новими знаннями, – говорить батько дівчинки Віктор Бондар

Фото надане Юлією Когут

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  ОСВІТА

  наступна публікація Учнів з інтернатів переведуть до звичайних шкіл

  попередня публікація Кримськотатарську мову можна вчити з мобільного