найкращі вчителі Вінниччини фото

З півтисячі вчителів Вінниччини на всеукраїнський конкурс відібрали лише четверо

06 березня 2017, 08:33

четверо вчителів представлять Вінниччину на всеукраїнському конкурсі "Учитель року — 2017"

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

З півтисячі вчителів Вінниччини на всеукраїнський конкурс відібрали лише четверо

    Додати коментар

Вінниччину на всеукраїнському конкурсі "Учитель року — 2017" представлять вчитель біології Чернятинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Жмеринського району Ірина Ковтуцька, вчитель інформатики ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 м. Бар Олександр Сторожук, вчитель музичного мистецтва Чернівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Чернівецького району Віталій Костельний і вчитель початкових класів СЗОШ І-ІІІ ступенів с. Вищеольчедаїв Мурованокуриловецького району Наталія Сандич, повідомляє Vlasno.info.

Ці педагоги отримали першість у обласному турі конкурсу і виборюватимуть перемогу на всеукраїнському рівні.

Цього року вчителі змагаються у чотирьох номінаціях: "Біологія", "Інформатика", "Музичне мистецтво" і "Початкові класи".

За словами завідувача лабораторії творчого розвитку особистості педагога кандидата педагогічних наук Наталії Пташник, найбільше конкуренцію відчули вчителі, які змагались за перемогу у першому турі на районному/міському рівні у номінації "Початкові класи". З 237 вчителів початкових класів на обласний конкурс відібрали лише 28 (конкурс становив майже 8,5 чоловік на місце — авт.). Найменшою на першому етапі конкурсу була конкуренція серед вчителів музики. З 64 учасників першого туру на обласний конкурс відібрали лише 16 (4 чоловіки на місце — авт.).

Наталія Пташник зазначає, на першому етапі конкурсу учасники пройшли тестування з фахової майстерності, виконали практичну роботу в межах навчального предмету і провели експертизу запропонованого підручника.

Вчителі, які набрали найбільше балів, перейшли до другого етапу.

Захист навчального предмету, майстер-клас "Я роблю це так", 5 навчальних конкурсів і відкритий урок з подальшим його самоаналізом — всі ці завдання вчителі виконали на другому етапі змагання.

За словами Наталії Пташник, мотивація для участі у конкурсі у вчителів досить висока. Оскільки це не лише колосальний професійний досвід, але й фінансова підтримка. Переможці обласного етапу конкурсу отримують нагороди, премії. За І місце, - 4 мінімальних оклади, ІІ місце — 3 мінімальних оклади, 3 місце — 2 мінімальних оклади.

Переможці всеукраїнського конкурсу отримують по 10 тисяч гривень премії. До того ж, преміюють тут не лише тих, хто посів 1, 2, 3 місце, але й призерів.

Нагадаємо, перемогу у номінації "математика" у всеукраїнському конкурсі "Учитель року-2016" здобула вчитель Ольга Костенко з Гайсина. Вчитель історії Владислав Качур з Вінниці посів серед українських колег-предметників третє місце.

Фото: amnm.vspu.edu.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення