проект стерилізації тварин у Вінниці фото

Вінничани до 10 жовтня можуть проголосувати за проект стерилізації безпритульних тварин

29 вересня 2016, 16:19

Небайдужих до проблеми безпритульних тварин у Вінниці, просять підтримати проект зі стерилізації безпритульних тварин

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани до 10 жовтня можуть проголосувати за проект стерилізації безпритульних тварин

    Додати коментар


Небайдужих до проблеми безпритульних тварин у Вінниці, просять підтримати проект зі стерилізації безпритульних тварин та домашніх улюбленців соціально незахищених верств населення з гаслом "Не будь байдужим ‒ стерилізуй тварину, припини ріст безпритульності".

Щорічно до міськради громадяни надсилають проекти, що спрямовані на покращення економіки, культури та благоустрою міста. Найкращі з них міськрада фінансує з "Бюджету громадських ініціатив Вінниці". В 2017 році на реалізацію проектів заплановано близько 6,5 мільйона гривень. Проекти, за обсягом фінансування, поділяються на великі (від 200 тис. грн. до 1000 тис. грн) та малі (до 200 тис. грн).

Проект стерилізації безпритульних тварин та тварин з малозабезпечених верств населення розробила ГО "Звичка оберігати" із залученням ветзакладів Вінниці. Як зазначає автор проекту Валентина Бедраківська ‒ вони хочуть стерилізувати в основному кішок, хоча, якщо потрібно собак ‒ також не відмовлять.

‒ Якщо кількість собак у Вінниці приблизно порахували, і для них є хоч якісь притулки, то про кішок у Вінниці взагалі забули. Ми порахували, що в місті є понад 300 смітників, і на кожному з них живе щонайменше чотири кішки, це вже виходить майже півтори тисячі тварин, але це лише по смітниках! А скільки їх живе біля будинків, на зупинках чи у підвалах. Нині це неймовірна проблема, за п'ять років одна кішка може народити до тисячі нащадків, ‒ зауважує пані Валентина.

Цьогоріч волонтери ГО "Звичка оберігати" вже простерилізували понад шістдесят кішок та троє собак. Роблять це за рахунок благодійних внесків, акцій та продажу іграшок-кішок власного пошиття.
іграшки для тварин фото

Проект "Не будь байдужим ‒ стерилізуй тварину, припини ріст безпритульності" передбачає обсяг фінансування до 200 тис. грн.). Кожен може ознайомитися з ним на сайті Вінницької міської ради у розділі "Бюджет громадських ініціатив" під № 72.
кошторис проекту стерилізації тварин у Вінниці фото

‒ Хочу наголосити: гроші, які виділить міськрада, якщо виграємо проект, будуть не на нашому рахунку, а рахунку міськради, ми будемо лише їх контролювати, приймати і подавати заявки на стерилізацію тварини в тому чи іншому районі міста, ‒ розповідає голова ГО "Звичка оберігати" Валентина Бедраківська.

Голосування триватиме з 1 по 10 жовтня. Голосувати за проект можна в інтернеті, заповнивши електронну анкету на сайті міської ради www.vmr.gov.ua (анкети будуть доступними для заповнення з 1 жовтня – прим. авт.) або заповнити друковану анкету в міських центрах адміністративних послуг в робочі дні з 09.00 до 17.00 год.

Адреси центрів голосування:

1. Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс», вул. Соборна, 59.
2. Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс», вул. Замостянська.
3. Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс», вул. Брацлавська, 85.
4. Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс», пр. Космонавтів, 30.

Фото зі сторінки Валентини Бедраківської у соцмережі Facebook

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення