молодіжні кредити фото

Молодіжні кредити на житло можуть відновити з наступного року

01 лютого 2017, 08:33

Про це розповів нардеп у Вінниці

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Молодіжні кредити на житло можуть відновити з наступного року

    Додати коментар

Молодіжні кредити, завдяки яким молодь може придбати житло під 3% річних можуть відновитися з наступного року. Про це під час візиту до Вінниці розповів народний депутат Григорій Заболотний, повідомляє Vlasno.info.

– Ми призупинили пільгове кредитування для молоді, бо є речі, про які ми не можемо говорити. Я хочу сказати, що Володимир Борисович попросився у цьому році і сказав: «дайте мені один рік перепочинку в цьому плані. Я відновлю це все з більшим обсягом на наступний рік: і програму «Власний дім» (програма, за якою пільгові кредити на житло видаються жителям сіл та районів – Vl.) і молодіжне будівництво. Бо обласні і міські ради особливо завдяки процесу децентралізації сформували гроші і готові уже приймати участь у співфінансуванні, – сказав нардеп.

За словами депутата? 2017 рік має стати переломним і на настпного року має піти розвиток.
Григорій Заболотний фото
Григорій Заболотний, фото Тамари  Тисячної

– На наступний рік він (Володимир Гройсман – Vl.) обіцяв, що буде близко півтора мільярда гривень виділено на програму «Вдасний дім» і відновить кредиування у значно більших обсягах, враховуючи те, що цей рік буде пропущений, під тривідсоткове молодіжне кредитування,  розповів Заболотний.

Нагадаємо, з часу прийняття обласної програми молодіжного кредитування чотири роки тому, її жодного року не фінаннсували з обласного бюджету. 2017 рік – останній рік дії програми, проте кошти на неї так не виділили, оскільки керівники обласного департаменту фінансів та очільник регіонального відділення державнго фонду сприяння молодіжному будівництву не можуть між собою порозумітись. Очільник департаменту фінансів Микола Копачевський вважає, що система надання пільгових кредитів є непрозорою, тому не хоче виділяти кошти. Керівник регіонального відділення фонду Руслан Мельник навпаки – звинуваччення відкидає.

Головне фото: ifportal.net

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення