соціальне житло фото

Бідових вінничан селять у соціальне житло

06 травня 2017, 10:42

У Фонді житла Вінницької міськраді три житлові приміщення

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Бідових вінничан селять у соціальне житло

    Додати коментар

Вінницька міська рада має змогу надавати особам, які опинились у скрутному життєвому становищі, соціальне житло, повідомляє Vlasno.info.

Як повідомили у міськраді, наразі у Фонді житла наявні дві квартири — на вулицях Князів Коріатовичів (колишня Свердлова), Миколи Оводова (колишня Козицького) та кімната у гуртожитку по Немирівському шосе. В кожному із помешкань живе по одній особі.

Право жити у таких помешканнях надається особам, які втратили власне житло, що перебувало в іпотеці. Також переселенцям, людям, які потребують додаткового захисту і тим, хто втратив житло через його аварійність чи внаслідок стихійного лиха. Однак, за умови, що це житло є єдиним місцем для проживання, а сукупний дохід сім'ї нижчий прожиткового мінімуму на сім'ю і коштів не вистачає, щоб орендувати чи купити інше житло.

— Двоє — це жінки літнього віку, в яких виявились складні відносини із сім'єю. Ще одна особа втратила своє житло за рішенням суду, — уточнив головний спеціаліст відділу з обліку та розподілу житла департаменту житлового господарства міськради Андрій Висоцький.

Люди, які живуть у такому помешканні сплачують лише за комунальні послуги. Та орендарю може надаватися субсидія на загальних підставах. Однак ремонт у квартирі, у разі чого, мешканці мають робити за власний рахунок.

Міськрада поселяє людей до таких помешкань максимум на один рік. Однак, якщо людина не може виселитися до альтернативного житла, цей термін може бути подовжено.

— Наразі на черзі на таке житло перебуває ще одна особа, яка чекає, поки звільниться котресь із приміщень. Дізнаються люди про таку можливість, приходячи до прозорого офісу. Одна з осіб прийшла на прийом до міського голови, — розповів Висоцький.

Разом з тим, таке житло не можна здати в суборенду чи підселити до себе ще когось. Приватизувати його, обміняти чи поділити теж забороняється.

Нагадаємо, Вінницька обласна рада цього року "забезпечила" фінансування програми молодіжних кредитів аж на півквартири.

Фото: vitvesti.by

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення