рабство фото

У Вінницькій області зросла кількість осіб, які побували в сучасному рабстві

25 травня 2017, 10:22

На сьогоднішній день у Вінницькій області 35 осіб отримало статуси постраждалих від торгівлі людьми

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінницькій області зросла кількість осіб, які побували в сучасному рабстві

    Додати коментар


На сьогоднішній день у Вінницькій області 35 осіб отримало статуси постраждалих від торгівлі людьми. Цей один з найвищих показників серед інших областей країни, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Високий показник зареєстрованих жертв торгівлі людьми, на думку представниці департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Анжелою Кіль, свідчить про те, що люди довіряють чиновникам:
Анжела Кіль фото

Анжела Кіль звітувала про виконану роботу з громадянами, які постраждали від торгівлі людьми Фото Новака Богдана

— Останнім часом ми спостерігаємо зростання рівня довіри населення до органів влади в цьому питанні. Зокрема до підрозділів, які відповідальні за процедуру встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Раніше люди не зверталися до нас, оскільки не вірили, що ми можемо їм в чомусь допомогти, проте робота, яка ведеться на цьому напрямку, може бути прикладом успішності. Ми допомагаємо їм з працевлаштуванням, надаємо матеріальну й психологічну підтримку.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підписав наказ про оголошення 2017 року роком боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми. Цьогоріч від громадян України у Вінницької області надійшло 7 заяв про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми. З них 4 від жінок, а 3 від чоловіків. За словами чиновників, йдеться переважно про трудову, сексуальну та змішану експлуатацію, яку застосовували до українців також у інших країнах, зокрема Росії та Чехії. Минулого 2016 року на Вінниччині зареєстрували 11 заяв, а 2015 — 12. Також, з 1 січня 2017 року одноразову виплату особам, які постраждали в результаті цього типу злочинів підвищили до трьох неоподаткованих прожиткових мінімумів.

— Великим ризиком зараз є заробітчанство, на яке наші громадяни прямують зокрема групами, бригадами. Це має теоретично убезпечити їх від подібних ситуацій. Однак, є приклади, коли троє чоловіків деякий час все-таки утримувалися на будівництві в Росії від 3 місяців до пари днів, після яких нашим співвітчизникам вдавалося втекти, — пояснює пані Кіль. — Але також є приклад однієї людини, яка утримувалася на території, непідконтрольній Україні в зоні проведення АТО. Тобто, це є слідством додаткових ризиків, які чатують на наших громадян.
в'їзд у зону АТО фото
Злочини, пов'язані з торгівлею людьми також посилилися на окупованих територіях, фото: bigkiev.com.ua

У департаменті соцполітики Вінницької ОДА на 2017 рік передбачено 250 тис. грн. на заходи протидії торгівлі людьми. Окрім державних органів поширенням інформації про цей тип злочинів та поліпшенням координації між територіальними громадами, населенням та держорганами опікується вінницька громадськість.

Людям, які потрапили у скрутне становище та потребують допомоги в розв'язанні їх проблем, соцпрацівники радять звертатися на лінію довіри за номером 0 800 75 04 74.

Нагадаємо, що восени минулого року працівники СБУ виявили на Немирівщині 103 безхатька, які незаконно утримувалися та займалися непосильною працею на одному з фермерських господарств.

Головне фото: birminghamtimes.com

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  СОЦЗАХИСТ

  наступна публікація Ще дві вінничанки стали матерями-героїнями

  попередня публікація Бідових вінничан селять у соціальне житло