викрадення дитини фото

У Вінниці батьки бояться, що їх дітей викрадуть

25 жовтня 2016, 14:25

Паніку поширюють в соціальних мережах

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінниці батьки бояться, що їх дітей викрадуть

    Додати коментар

Впродовж місяця серед вінничан, в яких є діти, не вщухає паніка із викраденням дітей, повідомляє Vlasno.info. Батьки переповідають один одному лячні історії, перепощують у соціальних мережах інформацію невизначеного походження.

Одну з цих історій озвучила вінничанка, яка зателефонувала до редакції Vlasno.info.

– Місяць тому моя знайома розповіла про те, що у школі на Вишенці ледь не викрали дитину, – зазначила Олена Коваль. – Дівчинку підкликали до автівки, яка зупинилась неподалік шкільного двору. Сказали, що мама попросила її завезти додому. Дитина саме збиралась сідати в машину, як з'явилась мама. Побачивши доньку біля чужого автомобіля жінка голосно гукнула дитину. Та одразу кинулася до мами, а зловмисники "дали газу" і зникли.

Пані Олена також виховує малолітню дитину. Тож історія, яку вона почула з вуст знайомої, занепокоїла її.

– Після розмови із знайомою я провела короткий інструктаж із своїм сином, – розповіла жінка. – Обговорили, які бувають ситуації і як у них діяти. Потім якось все забулось. До цієї теми вдома більше не повертались. Однак через кілька тижнів ввечері у батьківській групі у соціальній мережі прочитала перепост про викрадення дітей. У пості батьків попереджали про те, що орудує банда педофілів, які "гастролюють" різними містами.

"Працюють за такою схемою: їдуть повільно на авто дворами і нібито випадково з вікна машини викидають кошеня або песика. Дитину просять допомогти упіймати тваринку..." – йшлося у повідомленні. Мені знову стало моторошно.

Матір розповіла як кілька разів перечитувала текст. Втім, коли заспокоїлась, помітила невідповідності.

– Коли я прочитала під текстом "Это информация из управы центрального округа...», зрозуміла, що хтось не замислюючись поширив повідомлення інтернет-користувача з сусідньої держави. Підтвердженням тому були і інші моменти, зокрема, свідкам таких випадків радили телефонувати на "02", коли в Україні гаряча лінія поліції – "102".

Редакція Vlasno.info вирішила з'ясувати у поліції, чи траплялись випадки викрадення або замахи на викрадення школярів у нашому місті.
Втім, у відділі комунікації поліції Вінницької області інформацію про випадки викрадення або замахів на викрадення дітей не підтвердили.
Лише зазначили, що трапляються ситуації, коли у родинах, що перебувають у кризовому стані, батьки не можуть визначитись, із ким буде дитина і "рвуть її на шматки". Однак відповідно до законодавством право на перебування із дитиною мають як матір, так і батько.

Спростували інформацію про викрадення дітей і у міському департаменті освіти.

– Таких звернень не було, – повідомила заступник директора міського департаменту освіти Ірина Божок. – Від початку до завершення занять відповідальність за дітей несе вчитель. Після занять учні початкових класів очікують батьків в приміщенні школи під наглядом охоронця.

Наразі вінницькі школярі відпочивають від уроків. До понеділка у більшості вінницьких шкіл осінні канікули. Оскільки переважна більшість дітей перебуває у цей час без нагляду дорослих, уважність і обережність їм не завадить.

Нагадаємо, на Тиврівщині батьки не пускають дітей до школи через вчительку.

Фото: obozrevatel.com

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення