рівень корупції фото

Кожен третій українець вважає церкву корумпованою

16 листопада 2016, 13:00

Україна опинилась у ТОП-5 країн, де основною проблемою є корупція

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Кожен третій українець вважає церкву корумпованою

  адміністратор   Додати коментар


Україна опинилась у ТОП-5 країн, де основною проблемою є корупція. Звіт про відношення до корупції в Європі та Центральній Азії опублікувала міжнародна громадська організація з боротьби з корупцією Transparency International.

Як зазначається у звіті, корупцію основною проблемою вважають 56% українців.

Зайнявши п'яте місце у рейтингу за рівнем сприйняття корупції, Україна поступилась Словенії, де 59% опитаних назвали корупцією головною проблемою, Косово (65%), Іспанії (66%) та Молдові (67%).

За результатами дослідження, найбільш корумпованими в Україні респонденти назвали представників органів влади, податківців, правоохоронців, керівників бізнесу та релігійних лідерів. Понад третина опитаних респондентів стикались з корупцією у медичних закладах та школах, системі професійної освіти та при взаємодії з дорожньою поліцією.

Цікаво також, що серед досліджених країн найбільш високу лояльність до корупції висловили жителі України та Росії. Наприклад, у цих країнах готові давати хабарі у сфері освіти.

Загальна кількість опитаних респондентів в Україні — 1507 людей, статистична похибка складає 2,6%.

Інфографіка: Transparency International


  адміністратор   16 лист. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення