вінницький транспорт фото

Не всіх вінничан влаштовує рух громадського транспорту

26 жовтня 2016, 19:10

Проблема транспортного сполучення є актуальною для кожного населеного пункту України

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Не всіх вінничан влаштовує рух громадського транспорту

    Додати коментар


Проблема транспортного сполучення є актуальною для кожного населеного пункту України. У багатьох містах вона залишається схожою на ту, що була у Вінниці до транспортної реформи 2012 року, повідомляє Vlasno.info.

Тоді міським головою Володимиром Гройсманом була впроваджена транспортна реформа і багато маршрутів перестали існувати. Міська влада пояснювала, що це розвантажило міські вулиці від «безкінечної» кількості маршрутного транспорту, але багатьом містянам реформа ускладнила добирання у різні куточки Вінниці.

– Я мешкаю у мікрорайоні «Вишенька» біля зупинки «Лісопарк». Раніше кожні п'ять хвилин курсувала до залізничного автовокзалу маршрутка № 34. Зараз, щоб доїхати туди, потрібно чекати трамвай, який ввечері ходить з інтервалом 10-15 хвилин та їхати до вокзалу хвилин 50. З вулиці Келецької до залізничного автовокзалу маршрутка № 35 курсували кожні три хвилини і доїжджала до кінцевого пункту хвилин за 20. Зі Старого міста сьогодні добиратися потрібно з пересадками. Таких негативних у Вінниці прикладів дуже багато, – каже вінничанка Тетяна Юрчишина.

Те, що транспортне питання дійсно турбує вінничан, підтверджують електронні петиції мешканців нашого міста.

транспортна проблема у Вінниці фото

Серед всіх 11 петицій, які є на сайті міської ради, сім стосуються саме транспортного питання. Громадяни просять збільшити кількість тролейбусів на маршрутах. Зазвичай, Вінницька влада на такі прохання громадян відповідає «відписками». Так було з петицією про студентський проїзний квиток на всі види громадського транспорту. Такий проїзний є для учнів шкіл та для громадян, а ось для студентів немає. Міська влада відповіла, що вони розглядали цю проблему, але не планують нічого подібного робити.

– Я мала розмову з деякими депутатами міськради. Грошей з бюджету на цю потребу не виділено. Але ми домовились, що в грудні зберемось і розробимо законопроект про внесення студентів до пільгових категорій. Розмовляла з депутатами також за петиції. Депутати кажуть, що петиції взагалі не мають ніякої сили. Немає сенсу їх створювати, – каже голова ГО «Студентський рух «Сова» Тетяна Кравчук.

Головне фото зі сторінки "Транспорт Винницы" у соцмережі ВКонтакті

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення