село Гонтівка фото

Мешканці села на Вінниччині б’ють на сполох: їхню сусідку «вижили» з власної хати

09 травня 2017, 21:40

У селі Гонтівка Чернівецького району Вінницької області "вижили" пенсіонерку Ірину Салій з власної хати

Vlasno.info
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Мешканці села на Вінниччині б’ють на сполох: їхню сусідку «вижили» з власної хати

  Vlasno.info   Додати коментар


У селі Гонтівка Чернівецького району Вінницької області "вижили" пенсіонерку Ірину Салій з власної хати. Це стверджують сусіди жінки. Натомість її родичі категорично проти таких заяв, і запевняють, що сусіди в цій історії мають свій інтерес. Спробував розібратися в суперечливій ситуації кореспондент Vlasno.info.

– Нам просто боляче дивитись, як знущаються з такої заслуженої жінки. Ірина Федорівна все життя пропрацювала в колгоспі дояркою, має безліч нагород і грамот. А на старості років доживає віку в літній кухні, хоча має великий будинок, – говорить мешканець Гонтівки Василь Гідрович. – Спочатку підсунули їй документи на підпис купівлі-продажу. Вона думала, що це заповіт і підписала. А потім онук одружився й поселився в неї в будинку, а її в літню кухню вигнали. А там взимку холодно, не можна опалити. Вона й дровами запаслась на дві зими, а онук в неї ті дрова крав, то тепер не вистачить, треба знову купувати.

Найбільше сусідів хвилює, що їх до бабусі не підпускають.

– Ми ж і обідати принесемо, і допоможемо при необхідності. А нам забороняють це робити, – продовжує Василь Миколайович. – А ще в неї забрали паспорт і не віддають. Вона вже зверталась і в міліцію, і до сільського голови. Але ті не можуть вплинути на родичів, щоб паспорт повернули. Взагалі, кинули її на поталу. Ірина Федорівна скаржилась, що й пенсію в неї забирають.

Проте рідні Ірини Федорівни зауважують, що все в їхній родині було добре, поки не втрутились сусіди.

– Все життя ми родичаємося, одне одному допомагаємо, – каже племінник Ірини Федорівни Леонід Бохонець. – Коли важко хворіла й лікарі відправили її додому помирати, ми не здались, завезли її у Вінницю, місяць там пролежала, а я через день туди їздив, хоч і не близький світ. А вона нам допомагала грошима, коли тракторець купували, машину тощо. У неї гарна пенсія, то якщо має можливість, то ми дякуємо. Так ми й жили – як рідні люди.

За словами Леоніда Костянтиновича, протягом останніх 15 років вони постійно допомагали тітці.

– А шість років тому тітка абсолютно добровільно, при свідках переписала нас хату. Щоб не виникало ні в кого ніяких питань, оформили все як купівлю-продаж, – додає його дружина Марія Петрівна. – Коли ж наш син одружився, запросила до себе жити. І перейшла в літню кухню жити. Ми просили залишитись, але вона навідріз відмовилась. А тепер сусіди придумують, що це ми її вижили з власної хати. А дрова син заготовить і буде всім вистачати.

На думку Бохонців, весь конфлікт почався через пай Ірини Салій, який вона відписала своїй падчерці, Тетяні Пастух. З її батьком Ірина Федорівна прожила 40 років.

– А тепер той пай хоче обробляти Гідрович, тому й заколотив усе це, – запевняє Марія Петрівна. – Паспорт ми дійсно забрали, щоб сусіди не могли скористатись безпорадністю тітки. Вона сама віддала нам усі документи, як тільки її падчерка почала частіше заходити. Так що до нас ніяких претензій не може бути.

Голова Гонтівської сільради, до якого звертались по сприяння обидві сторони, вважає, що це справа рідних, і вони мають самі між собою розібратись. Тому намагається не втручатися в конфлікт.

Ілюстративне фото: chernivtsi-vin.com


  Vlasno.info   09 трав. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення