Козятинхліб фото

«Жахливі фото хлібозаводу не відповідають дійсності» – директор «Козятинхлібу»

16 січня 2018, 15:51

Жахливі умови праці, недотримання стандартів та санітарних вимог на хлібозаводі «Козятинхліб» продемонстрував вінничанин

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Жахливі фото хлібозаводу не відповідають дійсності» – директор «Козятинхлібу»

    Коментарі (3)


Жахливі умови праці, недотримання стандартів та санітарних вимог на хлібозаводі «Козятинхліб» продемонстрував вінничанин на своїх світлинах у соціальній мережі Фейсбук, повідомляє Vlasno.info. На фото видно зношене обладнання у плісняві та іржі, аварійні туалети та душові. Крім того, він показав хліб, який випікають в таких умовах – із «сюрпризами» всередині, а також умови, в яких хліб перевозиться до магазинів і торгових точок.


Володимир Мельник пропрацював слюсарем на хлібзаводі майже два роки. А фото вирішив оприлюднити вже після того, як звільнився.

– На опублікованих фото ви можете самі все побачити. Там жахливе недотримання санітарних та гігієнічних умов. Я особисто говорив про це керівництву, директору, зокрема. Та ніяких мір так і не було прийнято, – говорить Володимир Мельник. – Скарги я ніякої нікуди не подавав, нікуди не звертався, бо в цьому немає сенсу. Перевіряти дотримання вимог на заводі ніхто не буде. Завдяки тим фотографіям ви й так бачите реальний стан виробництва козятинського хлібу. А висновки робіть самі.

Володимир розповів, що така ситуація на заводі склалась відтоді, як змінилося керівництво. За його словами, новий директор зовсім не дбає про людей та про своїх споживачів. Мовляв, для нього головне – прибуток.

Однак, керівництво «Козятинхліб» іншої думки. Директор хлібозаводу Володимир Куценко каже, що тут має місце особистий конфлікт з колишнім працівником.

– Володимир був звільнений 28 квітня 2017 року за невиконання своїх обов'язків, – наголошує він. – До роботи на заводі він понад 16 років офіційно ніде не працював. Взяли його на роботу, бо ж розраховували на його порядність та людяність. Проте, Володимир до наших зауважень та порад не прислухався, через що постійно виникали конфлікти. А фото, які він опублікував в мережі, не відповідають дійсності, - розповідає директор «Козятинхліб». – У 2016 році ми робили ремонт, замінили деяке обладнання, зробили адмінприміщення у вигляді прозорого офісу, душові та туалетні кімнати. Та вбиральня, що на фото, це наш об'єкт, проте вона знаходиться на вулиці і нею ніхто не користується.

Козятинхліб фото

Директор хлібзаводу прокоментував також зображення батону, що зі сторонніми предметами.

– У нас обладнання – сито діаметром 2 мм. Скажіть, як може через нього пролетіти той великий гвинт? Крім цього, є магніти, які також забирають все зайве, – продовжує директор. – Ми пройшли сертифікацію, виготовляємо в середньому 12-14 тон продукції за добу. І за весь період жодної скарги на наш продукт від споживачів не надійшло. У 2016 році ми відремонтували й бокс для автівок, що перевозять хліб. Наші водії відповідають за належний стан автомобілів. Отож те, що показано на фото Володимира Мельника, зовсім не відповідає дійсності.

Що стосується умов праці, то директор запевняє, що на виробництві дотримуються всіх вимог законодавства: вчасно виплачують заробітну плату, видають спецодяг. Працює й профспілка.

– Мінімальна заробітна плата на заводі зараз у прибиральниці – 3750, решта ж працівників отримують в рази більше. В нас немає скарг від працівників на неналежні умови праці, а всі поточні питання вирішуються спільно і без конфліктів, - додає директор «Козятинхліб».

ПАТ «Козятинхліб» є постачальником хлібобулочних виробів до однієї із найбільших торгових мереж Вінниці. Більшість вінничан купують хліб саме цього виробника.

– Козятинський хліб купую досить часто. Мій улюблений – «Панський». Жодного разу щось підозріле в хлібові мені не траплялось. А щодо фото думаю, що це не правда. Аби дійсно хліб вироблявся в таких умовах, наслідки ми вже могли б бачити чи чути. Були б якісь скарги, отруєння, реакція громадськості. Тому козятинський хліб купуватиму і надалі, – каже вінничанка Ганна Дяченко.

А вінничанин Сергій, навпаки, припиняє купувати хліб від цього хлібозаводу:

– Та тут і так все ясно. Якщо фото відповідають дійсності, то такий хліб їсти я не хочу через ризик захворювань (типу сальмонельоз чи картопляну хворобу). Крім того, просто бридко, якщо уявити, що шматки тієї незрозумілої субстанції можуть потрапити у тісто, і я їх з'їм.

Козятинхліб фото

Дозатор рідких компонентів, який подає сольовий розчин для приготування тіста на хліб і батони

В управлінні Держпраці пояснили, що перевіряти підприємства вони можуть тоді, коли будуть на те відповідні скарги працівників. За 2017 рік до управління не надійшло жодної скарги стосовно ПАТ «Козятинхліб».

– Востаннє ми перевіряли ПАТ "Козятинхліб" у травні 2016 року, – говорить заступник начальника управління Держпраці у Вінницькій області Юрій Ковальчук. – Торік вийшла нова форма документації щодо перевірок, і оприлюднили її лише у грудні. Крім того, продовжує діяти мораторій на перевірки. Тобто, ми не можемо позапланово перевіряти підприємства. Тільки якщо працівник, чиї права порушені, напише заяву щодо неналежних умов праці, ми можемо завітати з перевіркою. Проте, таких заяв не було.

Нагадаємо, японський інвестор на Вінниччині не може набрати працівників на 7 тисяч зарплати. 

Фото зі сторінки Володимира Мельника у Фейсбуці

Коментарі    Оновити список коментарів

Олександр
0 # Олександр 18.10.2018, 18:19
Все чиста правда, санітарні норми не виконуються, водії збирають гроші і працюють понаднормово, на людей та й на споживачів керівництву просто начхати.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Людмила
+2 # Людмила 20.03.2018, 10:11
Адмінприміщення у вигляді прозорого офісу було зроблене ще у 2007 році попереднім керівником Цьомою Іваном Івановичем. Івесь поточний ремонт теж ним!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
АНТОН
+1 # АНТОН 27.02.2018, 10:08
Та що ви тут в демократію граєтесь це чиста правда а ще з себе корчите громадський правдивий портал. Завітайте на той завод з журналістським розслідуванням і все самі побачите думаю ще навіть більше ніж написала та виставила у ФБ та людина. Той завод вже давно пора закрити він ще не пофотографував купи котів та крис які бігають там толпами і іноді попадають в заміс тіста.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення