Активісти та депутати-націоналісти, надали кошти для відновлення історичної справедливості

На Байковому цвинтарі відновлено пам'ятник ідеологові Самостійної України Миколі Міхновському

10 вересня 2018, 18:01

Активісти та депутати-націоналісти, надали кошти для відновлення історичної справедливості

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Байковому цвинтарі відновлено пам'ятник ідеологові Самостійної України Миколі Міхновському

  адміністратор   Додати коментар

Уранці 6 вересня у Києві на Байковому цвинтарі відновлено пам'ятник ідеологові Самостійної України Миколі Міхновському. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на Січовик.

8 вересня, відбулося урочисте відкриття погруддя, у якому взяли участь патріотичні сили столиці, зокрема "Національний Корпус", ВО "Свобода", "Пласт". Слово подяки до присутніх виголосив президент Історичного клубу "Холодний Яр" Роман Коваль.

Роботу по відновленню монумента ідеологові українського націоналізму виконав скульптор Дмитру Бур'ян. Великий фінансовий внесок у справу здійснили свободівець Юрій Левченко, депутати Київської міської ради, кобзар Тарас Силенко, бард Валерій Мартишко. Історичний клуб "Холодний Яр" щиро дякує жертводавцям, духовним нащадкам Миколи Міхновського, завдяки яким і було зібрано необхідні кошти на реставрацію погруддя.

Під час офіційного відкриття слово до присутніх мали лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок та член вищої ради "Національного Корпусу" Олександр Алфьоров. Вони наголосили на важливості вшанування постаті ідеолога українського націоналізму та його доробку — теорії окремішньої держави Україна. Відвідав захід і сільський голова Турівки, малої батьківщини Миколи Міхновського, він привіз землю з подвір'я садиби автора "Самостійної України".

Нагадаємо, що весною 2015-го р. невідомі вандали зруйнували пам'ятник Миколі Міхновському на Байковому кладовищі у Києві. Публічні звернення Історичного клубу "Холодний Яр" до громадськості упродовж 2016-2018 рр. мали резонанс, але не мали конструктивних наслідків. Влада відмовилась відновити погруддя ідеологові українського націоналізму, тому за справу взялися небайдужі активісти та депутати-націоналісти, які надали кошти для відновлення історичної справедливості.

Читайте також: У Вінниці запрацює перший велосвітлофор.

 

Фото: amazing-ukraine.com

 


  адміністратор   10 вер. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  ТОЧКА ЗОРУ

  наступна публікація Олег Сенцов написав заповіт на свою творчість

  попередня публікація Цієї осені Україну очікують два бабиних літа