Український режисер не вірить в щасливий кінець цієї історії

Олег Сенцов написав заповіт на свою творчість

11 вересня 2018, 10:25

Український режисер не вірить в щасливий кінець цієї історії

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Олег Сенцов написав заповіт на свою творчість

  адміністратор   Додати коментар

Український режисер Олег Сенцов написав заповіт на свою творчість у разі смерті. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на сторінку у Facebook його сестри Наталії Каплан.

За її словами, про це йдеться у листі Сенцова, якого він їй надіслав.

"Олег додав, що постарається триматися, хоча живе зараз просто за інерцією. І так, він написав заповіт на свою творчість в разі смерті, і це дуже лякає", – зазначає Каплан.

Вона розповіла, що в листі їй Сенцов пише, що він вже не вірить "в щасливий кінець всієї цієї історії". Стан у нього стабільно-важкий.

"До всіх старих спецефектів тепер ще додалася гіпоксія – це нестача кисню в органах, в основному в серці і мозку. Туман в голові, все крутиться, тіло, голова і кінцівки німіють. Кровоносна система взагалі не справляється з живленням киснем організму", – передає слова брата Наталія Каплан.

Адвокат Сенцова Дмитро Дінзе напередодні повідомив, що стан Олега стабільний, хоча співробітники російської колонії стурбовані його здоров'ям і намагаються "переломити", аби той припинив голодування.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова у листі своїй українській колезі Людмилі Денисовій повідомила про відсутність дефіциту маси тіла у Сенцова.

Раніше уповноважений Верховної Ради України з прав людини з посиланням на адвоката Дмитра Дінзе повідомляла, що у Сенцова триває третя затяжна криза, але він не має наміру зупиняти голодування.

"Він п'є мінімальну кількість медичної суміші і воду, щоб не непритомніти й контролювати дії, які з ним відбуваються. Його вага вже знизилася до 70 кілограмів", – зазначила омбудсмен.

Олег Сенцов був засуджений в Росії в серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Він провину не визнає. 14 травня режисер оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення українських політв'язнів у Росії.

Наприкінці липня Європейський суд з прав людини закликав засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова припинити голодування й прийняти будь-яке лікування, яке покращить його стан. Водночас суд вимагає від Росії невідкладно надати Сенцову необхідне лікування в медичній установі.

З вимогою негайно звільнити Сенцова в останні місяці виступили численні діячі світової культури, а також політики і правозахисники. У США петиція на сайті Білого дому на підтримку українського режисера набрала понад 100 тисяч підписів. Це означає, що тепер, згідно з американським законодавством, документ буде направлений на розгляд профільного відомства.

Читайте також: У Севастополі провели літературно-музичний вечір до дня народження Івана Франка.

 

Фото: informator.news

 


  адміністратор   11 вер. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення