З футбольної школи, яка є комунальним закладом, за оренду під час матчів та тренувань збирають гроші

У Вінниці за тренування на стадіоні, відкритому Гройсманом, діти платять гроші

02 жовтня 2018, 18:53

З футбольної школи, яка є комунальним закладом, за оренду під час матчів та тренувань збирають гроші

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінниці за тренування на стадіоні, відкритому Гройсманом, діти платять гроші

  адміністратор   Коментарі (1)

Фірма без досвіду будівництва спорт об'єктів виграла тендер на будівництво футбольного поля Палацу дітей та юнацтва. Департамент капітального будівництва Вінницької міської ради вирішив, що досвід не обов'язковий. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на Громада Вінниччини.

Батьки вінницьких спортсменів скаржаться, що стадіон зроблений неякісно та з футбольної школи, яка є комунальним закладом, за оренду під час матчів та тренувань збирають гроші.

На початку вересня прем'єр-міністр Володимир Гройсман відкрив у Вінниці біля Палацу дітей на юнацтва новозбудоване футбольне поле. Про це писали місцеві ЗМІ. Тендер на будівництва поля оголошували тричі. І тільки за третій раз Департамент капітального будівництва Вінницької міської ради не відхилив усі пропозиції а нарешті обрав переможця. Ним стала фірма ПП "Б.В.В.-БУД". Про це йдется на сайті публічних закупівель "Прозоро".

Підприємство "Б.В.В.-БУД" обрали в результаті торгів за найнижчою ціновою пропозицією, яка була майже в два рази нижчою за ціну, яку готова була заплатити міська рада згідно оголошеної проектно-кошторисної документації. Початкова ціна тендера буда 35 мільйонів а фірма-переможець погодилась побудувати футбольне поле за 19 мільйонів.

Активістка вінницького Автомайдану Таїса Гайда вважає, що тендер було прописано спеціально під конкретного підрядчика:

"Під час оголошення тендеру Департаментом капітального будівництва в кваліфікаційних вимогах не було зазначено , що учасник має надати копії аналогічних виконаних договорів. Це надало можливість фірмі без досвіду виграти тендер. Бо зазвичай замовники вимагають копії аналогічних договорів, щоб перевірити якість виконання робіт підрядником. Але очевидно міській раді це було не потрібно. І нікого не здивувало, що переможець тендеру запропонував вдвічі нижчу ціну. Бо тоді виходить, що міська рада "щось сильно накрутила" з цінами або підрядник зробить з неякісних матеріалів, щоб вдвічі здешевити будівництво".

Попри те , що фірма ПП "Б.В.В.-БУД" створена 10 років тому, вона з 2012 по 2018 рік мала всього дві перемоги в публічних закупівлях. Власне, саме будівництво футбольного поля на Хмельницькому шосе біля палацу детей та юнацтва та реконструювала автоматизовану систему керування дорожнім рухом (АСКДР) на вулицях м. Вінниці на 1, 4 мільйона гривень.

Про те, що з комунального закладу "Вінницької обласної дитячо-юнацької спортивної школи з футболу Блохіна та Бєланова" за користування футбольним полем беруть гроші та про неякісне покриття написала у ФБ мама одного з юних футболістів – Людмила Поліщук.

Читайте також: У Вінниці відкрито новий завод, який виготовляє продукцію на експорт.

 

Фото: vn.depo.ua

 


  адміністратор   02 жовт. 2018 Друк Коментарі

Коментарі    Оновити список коментарів

Петрович
0 # Петрович 02.10.2018, 21:35
Ещё б доказательств хоть какихто... А так то можна написать что инопланетяни захватили Гайду и вживили в нее геном Путина... Всеравно автор не проверяет ничерта...
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення