руки людей похилого віку фото

На Вінниччині сільське населення живе на два роки більше

12 жовтня 2018, 20:03

Тривалість життя в області більше, ніж в середньому по Україні

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині сільське населення живе на два роки більше

    Додати коментар

Сільське населення у Вінницькій області живе на два роки більше, ніж міське. Про це під час семінару "Як писати про медичну та освітню реформу" сказав керівник комунальної установи «Інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» Вінницької області Василь Железняк, повідомляє Vlasno.info.

На семінарі прозвучало, що тривалість життя українців залишається низькою: 62 роки у чоловіків і 74 роки у жінок.

— А середня тривалість життя чоловіків та жінок на Вінниччині на два роки більше, - говорить Василь Дмитрович. - Середня тривалість життя — досить абстрактна цифра, обраховується за певним алгоритмом. А ось середній вік померлого у Вінницькій області ще більше. Тут простіше все обраховується. Складають кількість померлих за певний період та ділять на їх кількість. Причому, сільське населення живе на два роки довше, ніж міське. Тобто, якщо у місті середній вік померлих чоловіків складає 64 роки, то у селах — 66 років. А у жінок в містах — 77 років, а у селах — 79 років.

За словами Василя Дмитровича, велика різниця між тривалістю життя жінок і чоловіків зумовлена тим, що багато чоловіків гинуть ще в молодому та середньому віці.

– Багато саме насильницької смерті у чоловіків. Щодня читаємо сумну статистику: розбився, втопився, загинув від травм, – зазначає він. – А хто з чоловіків доживає до похилого віку, то вже живуть так само довго, як і жінки. І кількість смертей від хвороб і у чоловіків, і у жінок похилого віку майже однакова.

Як повідомляє Головне управління статистики у Вінницькій області, середня очікувана тривалість життя чоловіків складає 67,75 років, а у жінок — 77,47 років.

Читайте також: за роки незалежності населення Вінниччини скоротилось на 300 тисяч.

Фото: ua.depositphotos.com

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення