101-й окремий полк зв'язку фото

Вінницькі зв'язківці тепер маршируватимуть під «декомунізованим» прапором

05 грудня 2016, 11:58

Сьогодні 101 окремому полку зв'язку і управління Повітряних сил Збройних сил України урочисто вручили бойовий прапор

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі зв'язківці тепер маршируватимуть під «декомунізованим» прапором

    Додати коментар


Сьогодні 101 окремому полку зв'язку і управління Повітряних сил Збройних сил України урочисто вручили бойовий прапор, повідомляє Vlasno.info.

Досі підрозділ мав прапор, який йому вручили ще у 1943 році у Мелітополі — тоді він називався "101 Ордена Червоної Зірки полк зв'язку", а на бойовому знамені були серп і молот.
Дмитро Задворнов фото
Дмитро Задворнов

– У звязку із проведенням декомунізації нам сьогодні вручають державний бойовий прапор, він малинового кольору, але вже із державною атирибутикою, – каже командир 101 окремого полку зв'язку полковник Дмитро Задворнов. – Радянське знамено знаходитиметься у музеї військової частини.

Підрозділ перебуває і в зоні проведення антитерористичної операції, але не на передовій, а виконує завдання по забезпеченню управління підрозділами авіаційних, ракетних, радіотехнічних військ, які дислокуються в АТО.
Олександр Шемотюк фотоОлександр Шемотюк

Начальник тропосферної станції Олександр Шемотюк мав не одну ротацію у зону бойових дій. Навіть отримав нагороду від Президента України за виконання бойових завдань — Орден "За мужність" ІІІ ступеня. Сьогодні молодший лейтенант — на урочистостях з нагоди передачі бойового знамена.

– Той прапор, який ми мали до цього, нам передали ще за часів Радянського Союзу — то вже історія. А ми — українське військо, і символічно, що ми отримуємо прапор на 25 річницю Збройних сил України, – каже Олександр.

На військовому параді з нагоди Дня Незалежності України, нагадаємо, "декомунізований" бойовий прапор отримала 456 гвардійська бригада транспортної авіації.
101-й окремий полк зв'язку фото
101-й окремий полк зв'язку фото
101-й окремий полк зв'язку фото
101-й окремий полк зв'язку фото
101-й окремий полк зв'язку фото

Фото Людмили Кліщук

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення