військові навчання фото

Протидіяли «диверсантам», «впроваджували» військовий стан: на Вінниччині пройшли військові навчання

07 липня 2017, 18:44

Вінниччину охопили масштабні військові навчання

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Протидіяли «диверсантам», «впроваджували» військовий стан: на Вінниччині пройшли військові навчання

    Додати коментар


Вінниччину охопили масштабні військові навчання, повідомляє Vlasno.info. З четвертого по шосте липня в кожному районі області свої "навички" відпрацьовували бійці новостворенних загонів територіальної оборони.

– Ради територіальної оборони на чолі з головами РДА були розгорнуті в кожному районі області. Обласну раду територіальної оборони очолив голова ОДА Валерій Коровій. Начальниками штабів територіальної оборони на місцях є військові комісари, – розповів військовий комісар області Олег Вінницький.

За словами пана Вінницького, "порядок денний" навчань був максимально актуальний.

– Легендування було максимально прив'язане до реальної ситуації в державі. Агресор відомий, все було чітко прописано. Вчилися протидіяти диверсійним групам та вживати заходів, передбачених військовим станом – проінформував він.

Такі самі ради територіальної оборони та загони, укомплектовані з колишніх атовців та добровольців, в рамках військової реформи були створені по всій Україні. В разі потреби вони мають виконувати завдання із захисту державного кордону, забезпечення умов для нормального функціонування органів державної влади та місцевого самоврядування, оборони об'єктів та комунікацій. Крім того, повинні боротися з диверсантами, незаконними військовими формуваннями, а також пильнувати за дотриманням режиму військового стану.

– Під час навчань вперше була відпрацьована взаємодія представників виконавчої влади на місцях з військовим командуванням та правоохоронцями. В цілому за останній рік в області була проведена велика робота: фактично, довелося наново вибудовувати систему територіальної оборони, – сказав радник голови ОДА Володимир Артюх.

Додамо, що в кожному районі області було створено мінімум один загін територіальної оборони, а в прикордонних — по декілька.

Нагадаємо: минулого місяця до лав ЗСУ призвали 39 офіцерів запасу.

Ілюстративне фото: mukachevo.net

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення