меморіальна дошка загиблим нацгвардійцям фото

Боровся за життя довгих 25 днів: вінницького нацгвардійця вшанували на стіні Верховної Ради

31 серпня 2017, 17:10

Меморіальну дошку чотирьом загиблим нацгвардійцям встановили на стіні Верховної Ради

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Боровся за життя довгих 25 днів: вінницького нацгвардійця вшанували на стіні Верховної Ради

  адміністратор   Додати коментар


Меморіальну дошку чотирьом загиблим нацгвардійцям встановили на стіні Верховної Ради. Урочисте відкриття відбулось сьогодні, 31 серпня. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на прес-службу Міноборони України.
меморіальна дошка загиблим нацгвардійцям фото
меморіальна дошка загиблим нацгвардійцям фото

Четверо військовослужбовців Національної гвардії України загинули під стінами Верховної Ради під час сутичок 31 серпня 2015 року. Тоді кілька тисяч активістів прийшли до будівлі парламенту, аби висловити протест проти ухвалення змін до Конституції щодо децентралізації. Між активістами та правоохоронцями стались сутички: у хід пішов сльозогінний газ, кидали димові шашки, шумові гранати, а згодом пролунав вибух гранати. 120 осіб отримали поранення, а четверо правоохоронців — загинули.

Загиблі нацгвардійці — 25-річний Ігора Дебрін та 20-річний Олександр Костіна , уродженці Херсонщини, 21-річний Дмитро Сластніков з Дніпропетровщини та 25-річний Богдан Дацюк з Вінниччини.

Старший кулеметник БТР Богдан Дацюк до призову проживав у селищі Агрономічне під Вінницею. За життя Богдана лікарі боролися довгих 25 днів, кілька разів його серце зупинялося. Обірвалося життя військового 25 вересня. Поховали його в Літині, де він народився. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Фото прес-служби Міноборони


  адміністратор   31 серп. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення