Максим Шаповал фото

Вінничанину-розвіднику присвоїли звання Героя України посмертно

07 вересня 2017, 14:02

Президент України Петро Порошенко присвоїв Максиму Шаповалу звання Героя України посмертно

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничанину-розвіднику присвоїли звання Героя України посмертно

    Додати коментар


Президент України Петро Порошенко присвоїв Максиму Шаповалу звання Героя України посмертно. Про це Верховний Головнокомандувач ЗСУ повідомив нині під час виступу у Верховній Раді. Про це інформує Vlasno.info із посиланням на Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України.

Сьогодні воєнна розвідка відзначає 25 річницю із дня заснування — саме сьогодні генерал-майор Головного управління розвідки отримав звання Героя України. На жаль, посмертно: Максим загинув 27 червня внаслідок терористичного акту у Солом'янському районі Києва, його автомобіль підірвали.

Був командиром 10-го загону спецпризначення ГУР Міноборони. Уродженець Вінниці.

Ім'я Максима Шаповала присвоєно Спеціальному резерву Головного управління розвідки, навічно зараховано до списків військової частини, якою він командував до своєї загибелі, а відомості про нього внесено у Книгу Слави відомства.

Нагадаємо, що у середині серпня рідні Максима Шаповала отримали у Вінниці недержавну нагороду "Народний Герой України". 

Додамо, що Максим був у складі миротворчого контингенту у Сьєрра-Леоне, перебував у лавах Управління державної охорони, охороняючи перших осіб держави, пройшов справжній шлях бойового офіцера.

Фото: Вікіпедія

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення