Андіс Прієднієкс фото

«Замах та напади «тітушок» досі нерозслідувані», – латвійський підприємець про перешкоджання ведення бізнесу в Україні

23 вересня 2017, 18:20

Шість порушених восени минулого року кримінальних проваджень з приводу нападу на підприємця з Тульчинського району Андіса Прієднієкса досі не призвели до жодного конкретного результату

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Замах та напади «тітушок» досі нерозслідувані», – латвійський підприємець про перешкоджання ведення бізнесу в Україні

    Додати коментар

Шість порушених восени минулого року кримінальних проваджень з приводу нападу на підприємця з Тульчинського району Андіса Прієднієкса досі не призвели до жодного конкретного результату. Про дану ситуацію та проблеми ведення бізнесу в Україні розповів надзвичайний і поважний посол Латвії Юріс Пойканс під час візиту у Вінницю.

Торік восени у Тульчинському районі розгорівся скандал – за словами місцевого підприємця, директора латвійської фірми "SIA SOHO TREE" Андіса Прієднієкса, до нього увірвались невідомі – розтрощили паркан та побили його самого. Сьогодні Андіс Прієднієкс, який займається на Вінниччині деревообробною діяльністю, наголошує, що ані за самоправство деяких чиновників, ані за напад на нього з боку невідомих осіб та пошкодження його майна, досі ніхто не відповів.

— На територію, де знаходилося моє підприємство, вдерлися невідомі, пошкодили паркан. Це було восени 2016 року. Також мені обстріляли автомобіль. Я звернувся до поліції району, згодом області, навіть побував на зустрічі з представником МВС. Проте після річної тяганини з розслідуваннями, закриттям і поновленням проваджень, підсумок виглядає досить сумним, — наголошує Прієднієкс.

Посол Республіки Латвія в Україні Юріс Пойканс в курсі справ свого співвітчизника.

— Ми знаходимося в тісному зв'язку з Андісом Прієднієксом, а також зацікавлені в тому, щоб він як латвійський громадянин міг себе комфортно почувати, і надалі без перешкод вести тут свій бізнес, — розповів посол, а також наголосив на проблемах, пов'язаних з перешкодами інвестиціям з Латвії. — Ситуація стосовно роботи передусім судової системи України, знаходиться в полі уваги Європейського Союзу. Ми бачимо, що країна намагається робити в цій та інших сферах реформи. Як тільки в цьому питанні щось зрушиться, то з боку країн ЄС, у тому числі нашої, буде так само крок назустріч.
Юріс Пойкас фото

Юріс Пойканс уважно слідкує за справами співвітчизника

Також пан Пойканс запевнив, що в посольстві моніторять, у тому числі й у ЗМІ, все, що стосується латвійсько-українських відносин і захисту прав громадян Латвії. І розповів про ймовірні перспективи:

— У нас був суттєвий спад торгівлі з Україною після початку війни. Тому Агентство інвестицій та розвитку в Ризі прийняло рішення закрити представництво в Україні, яке діяло в Києві при посольстві. Представника Агентства просто викликали в певних випадках з Латвії. Сьогодні ми бачимо приріст торгівлі за півріччя у 25%. Тому вже найближчим часом питання поновлення представництва Агентства в Україні буде порушуватися. Наразі питання навколо ведення бізнесу проходять через посольство.
візит посла Латвії у Вінницю фото
візит посла Латвії у Вінницю фото

Проте підприємець з Вінниччини не настільки оптимістичний. Він наголошує на тому, що замах на нього та напади «тітушок» досі нерозслідувані. А востаннє зі слідчим він спілкувався два місяці тому.

— Наразі всі матеріали, пов'язані з громадянином Латвії Андісом Прієднієксом, витребувала Вінницька обласна прокуратура, — повідомила стосовно проваджень, пов'язаних з цією темою, речниця ГУ Нацполіції у Вінницькій області Ірина Добровольська.
Vlasno.info поки що не вдалося отримати коментар від працівників обласної прокуратури. Як тільки з'являться нові подробиці щодо даного випадку, ми опублікуємо цю інформацію на нашому сайті.

Нагадаємо, що під час візиту до Вінниці посол Латвії запропонував відкрити в обласному центрі чергове консульство.

Головне фото надане Андісом Прієднієксом, фото Богдана Новака

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення