яблука фото

На Вінниччині град «підняв» ціну на яблука

04 жовтня 2017, 18:13

Негода знищила майже 1000 тонн урожаю

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині град «підняв» ціну на яблука

    Коментарі (1)

Від граду, який випав на Вінниччині в ніч з 21 на 22 вересня цього року постраждало близько 114 гектарів садів у південних районах області — Шаргородському, Крижопільському, Піщанському, Тульчинському. Про це розповів директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук, повідомляє Vlasno.info.

У результаті область втратила урожай плодово-ягідних культур у розмірі 950 тонн.

— З наявних в області 13 тисяч гектарів плодово-ягідних культур, зібрали уже половину. Валовий збір складає більше 72 тисяч тонн, але ми маємо врожайність нижчу у порівнянні із минулим роком. Сьогодні це 113 центнерів з гектара, тоді як минулого року ця цифра становила 150 центнерів, — розповів посадовець.

Втрата урожаю через негоду, за словами посадовця, вплине на ціну фруктів — вона зросте.

— Ми виїжджали до Тиврівського району в підприємство Агро-Еталон. Вони мають потужні фруктосховища більше, як на 16 тисяч тонн. Минулого року їхня урожайність була на рівні 15 800 тонн. Вони могли повністю завантажити свої сховища. На сьогодні їхню врожайність треба поділити на два. Відповідно, це вплине на ціну, — каже Ткачук.

Дані збитки аграріям відшкодовуватимуть страхові компанії, якщо фермери застрахували перед тим свій урожай. Відшкодувань з обласного чи державного бюджету на такі цілі не передбачається.

— Якщо відповідним чином оформлені договори, то сільгоспвиробники отримують відшкодування, — зазначив посадовець.

Нагадаємо, у Вінниці щосуботи проходитимуть сільськогосподарські ярмарки, де можна запастися городиною та іншими продуктами. 

Фото: wall.alphacoders.com

Коментарі    Оновити список коментарів

Микола Ралик
0 # Микола Ралик 05.10.2017, 09:54
В Україні в крутих садах використовують системи захисту від граду. Після такого граду ті сади за один рік повернуть гроші, потрачені на ті системи за рахунок підвищення ціни.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення