Пенсійний фонд України фото

Вінничани сплатили майже 30 мільйонів гривень пенсіонерам

02 жовтня 2017, 16:42

Урядовий законопроект стосовно реформи пенсійної системи №6614, на думку чиновників, зможе допомогти вирішити терміново низку гострих питань

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани сплатили майже 30 мільйонів гривень пенсіонерам

    Коментарі (1)

Урядовий законопроект стосовно реформи пенсійної системи №6614, на думку чиновників, зможе допомогти вирішити терміново низку гострих питань, які давно відкладалися у довгу шафу. Натомість, українським пенсіонерам обіцяють чергове підвищення пенсій. Це нововведення, за попередньою інформацією торкнеться близько п'ятої частини пенсіонерів Вінниччини. Як повідомляє кореспондент Vlasno.info, законопроект можуть розглянути депутати вже цього тижня.

— Законопроект вже в Раді, питатись треба, є в нас для підвищення ресурс, — пояснює голова управління Пенсійного Фонду у Вінницькій області Олена Корчака. — За даними, які є в пенсійному фонді. На всі осучаснення до кінця року потребується 40 мільярдів гривень. На прикладі Вінницької області ми бачимо, що за 8 місяців у порівнянні з показниками минулого року лише наш регіон надав на мільярд більше Єдиного соціального внеску в тій частині, яка йде в бюджет Пенсійного Фонду.
Олена Корчака фото

Ця частка відрахувань в області наразі складає 2,6 млрд. грн., а загалом по Україні 27,6 млрд грн.

Наразі на Вінниччині нараховується 438 тисяч пенсіонерів. Пенсії половини з них — 215 тисяч — підлягають осучасненню. Більшість із них — 40% — отримають надбавку до 200 гривень. Від 200 до 500 гривень додатково отримають близько 20% пенсіонерів. Від 500 до 3000 гривень надбавки отримають 85 тисяч пенсіонерів.
пенсійна реформа фото

Окрім цього, законопроектом скасовуватиметься 15% норма, яка обмежувала виплати працюючим пенсіонерам. Близько 16% пенсіонерів Вінниччини наразі працює — це 77 тис., 11 тис., яких мали обмеження у вигляді 85% від рівня нарахованої пенсії. По державі таких людей нараховується близько мільйона.

— Навіть не хочу моделювати ситуацію, за якої депутати не схвалять цей законопроект. — пояснила на додаток Корчака. — Ми не маємо просто права його не приймати зараз.

Наразі відомо, що голосування за зміни до Пенсійного законодавства очікується у другому 3 жовтня.

Розрахунок пенсій проводиться автоматично, відтак, іти до органів пенсійного фонду не потрібно.

Головне фото: pfu.gov.ua, фото Богдана Новака

Коментарі    Оновити список коментарів

Юля
0 # Юля 03.10.2017, 07:14
Вони думають, що як одному кинуть кістку , то інші не вийжуть на Майдан за 200 гривень. А що то за гроші стануть , як ціни уже? Того підвищення люди й не помітять. То ж немає чого ниситися з "пенсійною торбою" , бо вибори не зараз і реформа не така вже й добра для всіх інших поколінь, які вона чіпає. Молодь утече заробляти на свої пенсії за кордон, а тут пенсіонерів утримувати буде нікому...
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення