повторний підрахунок голосів в Агрономічному фото

Голоси виборців села Агрономічне перерахували

12 листопада 2015, 16:17

Кандидатка від "Батьківщини" Ганна Давиденко ще раз довела фальсифікації у протоколах

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Голоси виборців села Агрономічне перерахували

    Коментарі

Сьогодні вінницька районна виборча комісія перерахувала голоси виборців за кандидатів від різних політичних партій до Вінницької обласної ради на виборчій дільниці села Агрономічне. Нагадаємо, здійснити повторний перерахунок голосів виборців Вінницький райвиборчком зобов'язав Вінницький апеляційний адміністративний суд на вимогу кандидатки від "Батьківщини" Ганни Давиденко.

За роботою засідання Вінницької районної виборчої комісії спостерігали кандидати від політичної партії "Батьківщина", депутати Вінницької райради, спостерігачі від партії "Батьківщина", представники ЗМІ. У роботі засідання взяли участь голова і члени дільничної виборчої комісії села Агрономічне.
повторний підрахунок голосів в Агрономічному фото
повторний підрахунок голосів в Агрономічному фото

Вони мали змогу ще раз пересвідчитись у відповідності даних, які вони заявили у протоколах. Проводила засідання заступник голови райвиборчкому., оскільки голова комісії перебуває на лікарняному.

Перед тим, як розпакувати коробку з бюлетенями, всі присутні пересвідчилися у якості пломбування і самої упаковки. Потім комісія і інші учасники засідання уважно переглянули кожну упаковку з бюлетенями, перевіривши кількість голосів виборців за кожного з кандидатів до обласної ради.

повторний підрахунок голосів в Агрономічному фото

Члени райвиборчкому обурювалися надмірною кількості уваги до даного питання і пропонували закінчити перерахунок якомога швидше. Однак їх репліки сприйняті тими, хто прийшов проконтролювати процес, критично.

Перерахунок розпочали з пакунка із бюлетенями за кандидата від політичної партії "Громадський рух Народний контроль". Кількість бюлетенів відповідала заявленій. Далі рахували голоси укропівців. Невідповідності не знайшли. Коли ж черга дійшла до депутата від "Батьківщини" Ігоря Вернигора, як і заявляла Ганна Давиденко, проголосували за нього на дільниці не 524 виборця, про що стверджував протокол у райвиборчкомі, а лише 325. Члени ДВК у ніч виборів не дорахувалися одного бюлетеня.
повторний підрахунок голосів в Агрономічному фото
повторний підрахунок голосів в Агрономічному фото

Сам кандидат Ігор Вернигор також спостерігав за процесом повторного підрахунку голосів. Встановлений факт його не здивував.

За його словами, кількість відданих за нього голосів він знав майже одразу після підведення підсумків голосування. Тому прийшов на це засідання, щоб пересвідчитися у всьому на власні очі.

Перерахувавши голоси виборців, члени ТВК відмовились складати протокол про повторний підрахунок голосів. Мотивували свої дії тим, що у рішенні суду мова про це не йшла. Представник Ганни Давиденко зачитала норму закону, яка регулює процес повторного підрахунку голосів. Після чого емоції членів райвиборчкому трішки згасли, а заступник голови комісії зателефонувала куратору з ЦВК аби проконсультуватися, як в даному випадку дотриматись закону.

Фото Тетяни Куц