повторний підрахунок голосів на виборах у Віннниці фото

Облвиборчком змінить результати виборів

14 листопада 2015, 13:10

Ганна Давиденко надала комісії уточнений протокол про результати голосування

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Облвиборчком змінить результати виборів

    Коментарі

Кандидатка від "Батьківщини" Ганна Давиденко проходить до облради. Але поки що про це можна сказати лише де-факто. Нагадаємо, у четвер у Вінницькій районній виборчій комісії перерахували голоси виборців села Агрономічне за кандидатів до обласної ради. Повторний підрахунок голосів здійснили на вимогу Вінницького окружного і апеляційного адміністративних судів. Під час перерахунку члени райвиборчкому в присутності членів ДВК села Агрономічне, спостерігачів і кандидатів від партії "Батьківщина", а також представників ЗМІ і депутатів Вінницької райради встановили, що за кандидата від "Батьківщини" Ігоря Вернигора свої голоси віддали не 524 виборця, а лише 325 голосів. За результатами повторного підрахунку члени комісії після тривалих консультацій із куратором ЦВК і облвиборчкомом таки склали уточнений протокол. Фактично майже в той самий час у Вінницькому апеляційному адміністративному суді розпочалось судове засідання за апеляційною скаргою обласної виборчої комісії. Облвиборчком оскаржував рішення окружного суду, який визнав протиправним та скасував протокол обласної виборчої комісії про результати виборів до облради.

Ввечері Ганна Давиденко на своїй сторінці у ФБ напише з цього приводу:

– Сьогодні внесли дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань по факту фальсифікації, провели перерахунок голосів і встановили істину, а суддя апеляційного суду виносить рішення, що протокол по області правильний... Цікаво, що вперше за увесь час нашої боротьби, цей суддя встиг розглянути справу і винести рішення за 2 години. Якраз, коли ми були на ТВК під час проведення повторного підрахунку голосів.
повторний підрахунок голосів на виборах у Віннниці фото

Наступного дня, маючи на руках уточнений протокол, кандидатка знову обивала пороги обласної виборчої комісії.

За словами соратників кандидатки, у облвиборчкомі уточнений протокол приймати не хотіли. Мотивували свої дії рішенням апеляційного суду, який скасував рішення окружного суду.

Між тим, у політичних кулуарах подейкують, що цього дня документи на отримання мандату до облвиборчкому приніс кандидат Ігор Вернигор. Він, до речі, був присутнім при проведенні повторного підрахунку голосів.

Цього дня уточнений протокол у Ганни Давиденко таки прийняли.

Секретар обласної виборчої комісії Наталя Горбатюк сказала, що комісія повинна внести зміни у протокол про вибори до обласної ради.
За словами секретаря комісії, є велика вірогідність, що Ганна Давиденко дійсно пройде до облради.

У облвиборчкомі також запевнили, що жодного кандидата депутатом не зареєстрували. Наразі триває лише прийом документів.

Крім того, деякі депутатські ротації можуть тривати ще довго. Поки не завершаться всі судові розгляди за позовами тих, хто оскаржує результати виборів.


Фото Тетяни Куц