У міграційній службі пояснили різницю між паспортом та ідентифікацією особи

У вінницькій міграційній службі пояснили різницю між паспортом та ідентифікацією особи

29 липня 2017, 13:33

Кожен громадянин, який хоче отримати біометричний паспорт зобов'язаний пройти процедуру ідентифікації особи, інакше міграційна служба має право відмовити в оформленні паспорта

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У вінницькій міграційній службі пояснили різницю між паспортом та ідентифікацією особи

    Додати коментар


Кожен громадянин, який хоче отримати біометричний паспорт зобов'язаний пройти процедуру ідентифікації особи, інакше міграційна служба має право відмовити в оформленні паспорта. Про це кореспонденту Vlasno.info розповів начальник управління Державної міграційної служби України у Вінницькій області Борис Наливайко.

У четвер студенти Донецького національного університету імені Василя Стуса розповіли журналістам та Борису Наливайку про те, що у них не хотіли приймати документи на оформлення біометричних паспортів, натомість вимагали додаткових документів. Борис Олександрович призначив студентам зустріч на п'ятницю, щоб розібратися у ситуації та дати кваліфіковану відповідь.

Начальник управління розповів студентам про те, що є постанова Кабінету Міністрів України №152. Ця постанова зобов'язує працівників міграційної служби проводити ідентифікацію особи. При чому не залежно чи він із зони проведення АТО чи він вінничанин, проходять ідентифікацію всі особи.

Слід не плутати документ, що посвідчує особу із процедурою ідентифікації. Ідентифікація — це оформлення запиту за місцем отримання паспорта, для того, щоб перевірити чи не підроблені документи.

— Нам потрібен паспорт, щоб ми зробили запит до місця його видачі і на основі цього порівняли чи відповідає зображення на заяві на видачу паспорта тому, що є у паспорті. Також його перевіряють чи нема підчисток, переклеювання фотокарток. Після цього уже видається біометричний закордонний паспорт, — розповідає пан Борис.

У міграційній службі пояснили різницю між паспортом та ідентифікацією особи
З початку року міграційна служба виявила два таких документи, за допомогою яких намагались видати себе за інших. Служба направила їх у правоохоронні органи, де порушені кримінальні справи.

Студентський просять пред'явити лише у тому випадку, коли відсутня можливість ідентифікувати за місцем видачі паспорта. Це своєрідний виняток.

— Ми можемо відмовити в оформленні паспорта і рекомендувати звернутися в суд для того, щоб можна було ідентифікувати особу, але ми ж цього не робимо, ми вживаємо всіх додаткових заходів для того, щоб ідентифікувати і видати паспорт, — наголошує Борис Олександрович.

Так сталося і у випадку із студентами донецького університету, які зареєстровані і документувалися паспортами в окупованій частині України Донецької та Луганської областей.

— Ми позбавленні можливості оформити запит на окупованих територіях. Тому в цьому випадку потрібно під час ідентифікації особи надати додаткову інформацію. Це може бути свідоцтво про реєстрацію актів цивільного стану, документи про освіту, в тому числі з фотокартками, приписне посвідчення, військовий квиток, посвідчення водія, пенсійне посвідчення та інші документи, —наголосив начальник управління.

Борис Наливайко зауважив, що документи прийняті всі відповідно до чинного законодавства, нічого лишнього ні в кого не вимагалось, документи в той же день почали випрацьовувати.

— По документах я до своїх працівників зауважень зробити ніяких не можу, тому що все було прийнято і оформлено правильно. Можливо тут є якийсь певний людський фактор, якісь емоції зіграли. З одного боку небажання почути, а з іншого, можливо, — не досить повно надали консультацію, — припускає причину розвитку цієї ситуації пан Борис і додає: — 2102 громадянина із зони АТО обслужили від початку року, такі проблеми виникли вперше.

Результатами бесіди залишились задоволені і студенти:

— Ми почули відповіді на всі питання, які нас цікавили. Тепер сподіваємося, що отримаємо свої паспорти, — розповідає студентка Аліна Бурова.

У міграційній службі пояснили різницю між паспортом та ідентифікацією особи
Інша студентка — Марія Дробот — теж задоволена бесідою та поділилася своїми думками у мережі Facebook.
У міграційній службі пояснили різницю між паспортом та ідентифікацією особи
Борис Олександрович запевнив, що все відбувалося згідно з чинним законодавством, але розуміючи, що можливо і були допущені якісь зайві емоції попросив вибачення у студентів та запевнив, що він тільки за те, щоб молодь подорожувала.

— Я подякував студентам за їхню активну позицію і сказав, що якщо були допущені з боку моїх працівників якась нетактовність, то я прошу за це вибачення, — сказав Борис Наливайко.

Нагадаємо, у біометричних паспортах вінницьких скрипалів і бандуристів не буде відбитків пальців.

Фото Ольги Бунич

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення