обговорення того, що не вистачає наркотестерів фото

Вінницькі патрульні власним коштом купують наркотестери

13 вересня 2017, 08:44

Ситуація із фінансуванням наркотестерів, завдяки яким можна довести, що у крові людини наявні алкоголь та наркотичні речовини, залишається незмінною

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі патрульні власним коштом купують наркотестери

    Додати коментар


Ситуація із фінансуванням наркотестерів, завдяки яким можна довести, що у крові людини наявні алкоголь та наркотичні речовини, залишається незмінною — коштів на фінансування поки що не виділено, тому інколи трапляються випадки, коли патрульні поліцейські Вінниці власним коштом купують наркотестери. Про це йшлося під час зустрічі депутатів обласної ради із керівництвом Управління патрульної поліції у Вінниці, передає Vlasno.info.

Ми писали ще у травні цього року, що водіїв "під кайфом" у Вінниці патрульні змушені відпускати, оскільки в обласному наркодиспансері відсутні тести, завдяки яким швидко робиться аналіз крові, а результат стає ключовим доказом у суді, коли розглядають адіміністративний протокол.

– Реактивів у нас немає вже понад два місяці, – каже заступник начальника Управління патрульної поліції у Вінниці Євгеній Дмитрієнко. – На жаль, трапляються інколи такі випадки, коли затримана особа знає, що у патрульного відсутній алкотестер, та поводить себе виклично, мовляв, ви нічого не докажете. Патрульні вже за свої гроші кілька разів купували тести.
Євгеній Дмитрієнко фотто
Євгеній Дмитрієнко

Ми уточнили у речниці вінницької патрульної поліції, чи часто трапляються випадки, коли патрульні власним коштом купують тести, аби мати доказ того, що водій кермував у стані наркотичного чи алкогольного сп"яніння.

– У середньому, це трапляється три рази протягом місяця, коли патрульний самотужки купує наркотестер, – відповіла Тетяна Фіщук.

Середня ціна одного такого тестера: від 120 до 350 гривень.

За словами Євгенія Дмитрієнка, поки немає тестерів — у патрульних процесуально "зв'язані руки": скажімо, за останні вісім місяців складено 1596 адмінматеріалів за кермування у нетверезому стані чи в стані наркотичного сп'яніння. Однак, запевняє він, якби були наркотестери, число оштрафованих зросло би до двох тисяч осіб.

Заступник голови Вінницької ОДА та депутат обласної ради Олександр Крученюк натомість запевнив: на бюджетній комісії вже проголосовано за виділення 200 тисяч гривень на закупівлю реактивів. Слово за депутатами: на наступній сесії вони мають проголосувати за виділення коштів із обласного бюджету та своїм ріщенням "допомогти" патрульним боротися із нетверезими водіями на вулицях Вінниці.

Фото Людмили Кліщук

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення