автомобілі з польськими номерами фото

Польські авто можуть поповнити бюджет України більш як на 10 мільйонів доларів

14 вересня 2017, 10:48

Завезти з Польщі авто набагато дешевше, ніж купляти авто з українською реєстрацією

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Польські авто можуть поповнити бюджет України більш як на 10 мільйонів доларів

    Коментарі (2)


Автівок з польськими номерами у Вінниці з кожним днем все більше і більше. Містяни сприймають автіки на «євробляхах» негативно, бо часто-густо водії цих автівок нехтують правилами дорожнього руху та грубіянять, а коли стають учасниками ДТП, то важко встановити, кому належить автомобіль, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Завезти з Польщі авто набагато дешевше, ніж купляти авто з українською реєстрацією. Наприклад, BMW 2000 року випуску з українською реєстрацією обійдеться у 8 000 доларів. Якщо брати авто з польською реєстрацією – приблизно 3 500 доларів. З Польщі завозять ті авто, які підпадають під стандарт ЄВРО 5: переважно BMW, Opel, Audi, Ford 1996 — 2005 років випуску.

Ввозять на територію України за такими схемами:

– Відрядження. Коли береться довідка з роботи, що ти працюєш на польській фірмі і їдеш у відрядження в Україну.

– Транзит. Коли їдеш сам до Польщі, купляєш там авто і приїжджаєш назад додому. По законодавству на цьому авто ви можете їздити по Україні до 10 днів. Якщо більше і вас спіймали на цьому патрульні, то сплачується штраф у 8 500 гривень і їздиш собі надалі.

– Громадянин Польщі привозить авто, яке може їздити по України до одного року. Щоб поляк привіз авто до вас, прийдеться сплатити йому від 600-1500 доларів. Також, щоб через рік він її знов повіз до Польщі і назад до вас, прийдеться віддати 200 доларів.

Зараз, щоб розмити авто, яке коштує, наприклад, 2150 доларів, вам доведеться заплатити 5000 доларів. А у 2,5 рази більше за ціну самого авто. Тому активісти вимагають зробити розмитнення автівки у 500 доларів або євро.

– Зараз влада взагалі не йде нам на зустріч. Вони нам запропонували зробити розмитнення авто від 1000 доларів і вище, і тільки тих автівок, що вже в Україні. Ми не погодились. Надалі будемо мітингувати під урядовими будівлями у Києві, а там подивимось. Зараз приблизно три мільйони автівок на закордонних номерах їздить в Україні. Якщо легалізують розмитнення у 500 доларів і при цьому, якщо з трьох мільйонів «власників» – два мільйони заплатить цю суму, то буде шалене надходження у бюджет 10 мільйонів доларів, – каже голова ГО «АвтоЄвроСила» Олександр Марцинківський.

Коментарі    Оновити список коментарів

Алеся
0 # Алеся 15.09.2017, 10:47
По-перше, не Авто Євро СЕЛО, а АвтоЄвроСила.
По-друге, в Грузії розмитнення любого авта коштує 150 у.е. Так само в Молдові. То ми що, гірші за молдаван?
По-третє, wymagamy dostępnych samochodów!
Пропозиція: розмитнення не повинно бути дорожчим від 150 х 2 = 300 у.е. (бо ми "багатші" від грузинів удвічі)
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Антихайп
0 # Антихайп 14.09.2017, 15:44
Wymagamy dostępnych samochodów!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення