сесія Вінницької облради фото

Вінницькі депутати ледь не позбавили об'єднану громаду 13 мільйонів

03 жовтня 2017, 13:43

Суперечки вінницьких депутатів викликало питання змін до Перспективного плану об'єднання

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі депутати ледь не позбавили об'єднану громаду 13 мільйонів

    Додати коментар


Суперечки вінницьких депутатів викликало питання змін до Перспективного плану об'єднання. На сесії 28 вересня цей пункт порядку денного кілька разів переголосовували. Адже вносилась пропозиція додати до цього питання ще одне, також про зміни до Перспективного плану, повідомляє Vlasno.info.

Депутат Владислав Рой наголосив, що потрібно обов'язково внести зміни до рішення «Про проект Перспективного плану формування територій громад Вінницької області» по Гайсинській міській об'єднаній громаді. Нагадаємо, на сесії облради 30 червня цього року Владислав Рой вже порушував це питання. Скаржився голові Вінницької ОДА Валерію Коровію, що ця громада не може отримати позитивних висновків від облдержадміністрації щодо створення об'єднаної громади. 

Цього разу він просто запропонував внести зміни до Перспективного плану та перелічив усі населені пункти, які хочуть об'єднатися в Гайсинську міську ОТГ. Серед інших називає села Дмитрівка, Новоселівка, Губник, Гунча, Бондурі, Карбівка, Кіблич, Семирічка, Рознівка, Кіблич, Куна, Мар'янівка, Кущинці, Ладижинські Хутори, Михайлівка, Рахни, Степашки, Чечелівка.

Пропозицію депутата взявся коментувати заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко:

– Вносити такі зміни буде порушенням законодавства, адже деякі села розташовані у 35 кілометрах від міста Гайсин.
Андрій Гижко фото
Андрій Гижко

Натомість Владислав Рой зауважив, що по цьому об'єднанні є всі рішення, пройшли всі слухання, обговорення. Мовляв, всі згодні об'єднатись, а процес гальмується майже півроку.
Владислав Рой фото
Владислав Рой

Пропозицію внесли, але депутати її не підтримали під час голосування. За питання в цілому теж не вистачило голосів.

– Ми зараз вносимо зміни до Перспективного плану, для того, щоб ті громади, в яких ще не пройшли вибори, отримали фінансування, – виступила депутатка Лариса Білозір. – Якщо ми не проголосуємо, ми позбавляємо ці громади коштів на розвиток інфраструктури. Голови Краснопільської ОТГ, Нараївський, Кивачівський сільські голови знаходяться зараз тут, вони в шоці, тому що вони не отримають 13 мільйонів.
Лариса Білозір фото
Лариса Білозір

Поставили на переголосування. Поки голосували за процедурне питання та рішення в цілому , в сесійному залі не припинялись суперечки. Під загальний галас за рішення таки проголосували "за".

За словами Лариси Білозір, ці об'єднані громади завдяки змінам до Перспективному плану зможуть отримати близько 270 мільйонів сукупного доходу. Також вони зможуть отримати й субвенцію на розвиток інфраструктури. Цього року вона складає суму із розрахунку 330 гривень на одну людину.

Нагадаємо, на сесії Вінницької облради депутати не підтримали питання продовження оренди вінницькому ЗМІ. 

Фото Ірини Басенко

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення