Вінницька міська рада фото

Вінничани вимагають від влади реальних дій щодо петицій громадян

09 березня 2016, 13:44

Якщо уважно прочитати кожну відповідь на електронні петиції Вінницької міської ради, то може складається враження, що всі відповіді однакові

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани вимагають від влади реальних дій щодо петицій громадян

    Коментарі (1)


Якщо уважно прочитати кожну відповідь на електронні петиції Вінницької міської ради, то може складається враження, що всі відповіді однакові. На всі петиції влада відповідає: «ми це не плануємо» або «зараз не має на це коштів». Це – звичайні відписки.

– Вінницька міська рада на цьому сайті демонстративно витирає ноги об мешканців міста. Звичайно, петиції про будівництво трамвайної колії до Тяжилова вони виконати не можуть. Але є й інші, більш реальні, які потребують дій, мір, а не фінансового вливання. Не треба плутати поняття «пропозиція» та «вимога». Петиція  це масове висловлювання думки, вимога населення, на яку влада зобов'язана реагувати діями, – каже Ігор Ососков.

Транспортне питання у місті дуже набуло актуальності після реформи 2012 року, коли переважна кількість маршрутів у Вінниці просто зникли.

– Велика кількість петицій стосується транспортного сполучення у місті. Люди вимагають, щоб збільшили транспорт на потрібному їм маршруті або відновити старий маршрут, який місцева влада просто прибрала, не спитавши думки у громади. Відповідді на ці петиції завжди однакова. Спочатку вони пишуть, який транспорт їздить по цьому маршруту і що пускати новий маршрут їм не рентабельно, тому ми нічого не зробимо, що ви нас просите, – каже Владислав.

Вінницька влада не тільки не виконує вимоги громади, вона ще порушуючи закон, не надає публічну інформацію на що, скільки і кому пішли бюджетні кошти або комунальне майно.

– Це є грубе порушення чинного законодавства. Відповідно до частини 5 статті 6 Закону України "Про доступ до публічної інформації" не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно, – каже медіа-юрист Людмила Панкратова.

Тому вінничани написали петицію, щоб влада реальна почала діяти на потреби громадян, або взагалі закрили цей сайт петицій, який тільки ганьбить нашу владу.

Фото: vn.depo.ua

Коментарі    Оновити список коментарів

Євгеній Вінницький
+1 # Євгеній Вінницький 09.03.2016, 17:48
Пане Владиславе, будь ласка, навчіться вичитувати статті. Це необхідно для того, щоб люди могли сприймати ваші публікації серйозно.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення