Історична “звичка” 11 лютого: тристороннє врегулювання війни

Історична “звичка” 11 лютого: тристороннє врегулювання війни

11 лютого 2015, 19:57

Сьогодні тристороння контактна група у Мінську ділить Україну (а то і світ)

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Історична “звичка” 11 лютого: тристороннє врегулювання війни

    Додати коментар


Сьогодні тристороння контактна група у Мінську ділить Україну (а то і світ). Іншими словами — говорить про "політичне врегулювання конфлікту" на Сході України.
А 70 років тому, 11 лютого 1945 року, у Ялті, в Криму за стіл переговорів сіли Франклін Рузвельт, Вінстон Черчіль та Йосип Сталін. Причиною цієї дипломатичної зустрічі стали мільйони смертей, які посіяла Друга Світова, агресія, ненависть.

У розкішному Лівадійському палаці очільники Великобританії, США та Радянського Союзу міркували про вихід із війни, подальше життя світу та стан міжнародних зв'язків у повоєнному світі.

Вирішували також питання поділу Польщі по так званій "лінії Керзона". Бомбардування саме цієї країни і знаменувало початок Другої світової війни. Ухвалено було і принципи розчленування Німеччини, що робити з окупаційним режимом та розмір репарацій для країни-агресора. Між іншим, країна-агресор Німеччина понесла найзначніші втрати — понад дев'ять мільйонів людських життів.

Зараз, у ХХІ столітті, потрібно обачно та старанно вчитуватися у рішення та протоколи, адже 70 років тому документ із багатообіцяючою назвою "Декларація про визволену Європу" залишила радянській стороні розв'язані руки в інтерпретації «допомоги» визволеним народам. Після цього совкові лідери забезпечили собі політичний контроль над окупованими власноруч країнами. Це довело до радянізації країн Східної Європи. А потім — стало причиною "холодної війни".

Сьогодні ж кум Путіна Медведчук, екс-президент України Кучма та представники "ДНР" та "ЛНР" Пушилін та Дейнего вирішують ситуацію на південно-східній Україні. Бойовики вимагають відведення українських військових від лінії зіткнень терористів та нацгвардійців України. А відповідно до Мінського меморандуму — провести муніципальні вибори в окремих районах Донеччини та Луганщини.

З "української" точки зору, конференція в Ялті була важливою, бо визнала етнічний кордон між Україною та Польщею.
Якщо історія справді циклічна та дійсно повторюється, то непогано було б, аби справедливий кордон між Україною та Росією з української (!) точки зору було встановлено саме сьогодні.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення