video-vlasno

Таємнича Вінниччина. Особлива каста «Великого терору»

20 грудня 2018, 13:34

Стало відомо, ким насправді були рядові працівники НКВС, що вони їли та де мешкали їх родини

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Таємнича Вінниччина. Особлива каста «Великого терору»

    Додати коментар

Офіцерський склад НКВС, що працював на Вінниччині, був максимально підготовлений до допитів та репресій. Крім навиків фізичного та психологічного впливу, чекістів добре вчили агентурній роботі. Свій "спрут" НКВС розпустило у всі можливі галузі. Скрізь, від Вінниці до маленьких сіл, співробітники НКВС мали свою таємну агентуру.

Працюючи над справами про "Вінницьку трагедію", наша команда неодноразово цікавилась питанням, чому людям так подобалось працювати в ЧК. Щоб знайти відповідь на це питання, ми намагались дослідити образ типового чекіста з усіх точок зору. Роман Подкур розповів нам багато цікавих фактів із життя НКВСівців. Виявляється, жорстокі карателі полюбляли модно вдягатись. А уніформа, яка викликала жах у населення всієї України, ретельно розроблялась спеціально для "сталінських орлів".

Любов Завальнюк
Олександр Дяченко

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення