сміттєсортувальна станція фото

На Вінниччині до сортування сміття готові чотири райони

22 липня 2017, 17:47

З 1 січня 2018 року заборонено захоронення неперероблених побутових відходів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині до сортування сміття готові чотири райони

    Коментарі (1)

З 1 січня 2018 року вступає у силу норма закону "Про відходи", яка забороняє захоронення неперероблених побутових відходів. На Вінниччині органи місцевого самоврядування наразі готують стратегії поводження зі сміттям. А сортувальні станції наявні у чотирьох райцентрах області — Мурованих Курилівцях, Козятині, Хмільнику та Іллінцях. Про це розповів заступник голови ОДА Василь Броварник, повідомляє Vlasno.info.

За словами посадовця, щоб з нового року запрацювала дана норма закону, органам місцевого самоврядування потрібно сформувати своє бачення поводження з твердими побутовими відходами — яким чином вони це будуть робити.
Василь Броварник фото
Василь Броварник

— У 2017 році можна сформувати стратегію. Далі — впорядкувати територію: зробити пересипку, рекультивацію наявних полігонів, щоб попередити їх займання. Як мінімум, розробити проекти на наступний період, провести тендерні процедури, — зазначив посадовець.

Наразі у Мурованих Курилівцях завершується будівництво сміттєсортувального комплексу. Як зазначив Броварник, в такому форматі влада будуватиме станції переробки, якщо не у кожному райцентрі то у багатьох. А у Гнівані, приміром, приміщення для переробки сміття побудував підприємець і за угодою буде надавати послуги мешканцям.

— Завдання на першому етапі — сортувати сміття, щоб зменшити кількість його вивантаження. Відібрати дерево, метал, папір — елементи, які не складуються на полігоні. А органічні відходи поки що складувати. А коли відпрацюємо частковий відбір сміття, в подальшому перейдемо до процесу повної його переробки, — зазначив Броварник.

Головне фото: поради.pp.ua

Коментарі    Оновити список коментарів

Катя
0 # Катя 29.07.2017, 23:16
Велику справу робите. Україна дуже потребує вирішення питання із утилізацією сміття. А також, громадяни, не кидайте сміття собі під ноги ! Не вірю, що ви вважаєте це нормою, ви ж громадяни, а не бидло !!!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення