Жмеринська вода фото

Мешканці Жмеринки вживають воду зі стометрової глибини

21 серпня 2017, 14:25

Жмеринка споживає воду не з річок та ставків, а зі свердловин

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Мешканці Жмеринки вживають воду зі стометрової глибини

    Додати коментар


Останнім часом ситуація з забезпеченням якісною питною водою Вінниці погіршилась. Через спеку вода у Південному Бузі цвіте і на виході з крана вінничани отримують воду з жовтуватим відтінком та зі специфічним запахом. Але така ситуація не всюди у Вінницький області. Друге місто за чисельністю мешканців у регіоні після Вінниці – Жмеринка (35 тисяч осіб), споживає воду не з річок та ставків, а зі свердловин, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

– Через те, що у нас немає водних ресурсів у місті, воду ми подаємо у домівки жмеринчан зі свердловин. Їх у нас три: на вулицях Декабристів та Космонавтів і ще одна в районі Сектор. Глибина свердловин 97-110 метрів, – кажуть у приймальні КП «Жмеринкаводоканал».

Приблизне розташування свердловин у Жмеринці ми позначили на мапі.
Жмеринська вода фото
Жмеринська вода фото

– Ця вода приємно пахне та м'яка, тому для побутових потреб вона добре підходить, – каже жмеринчанин Олег.

Щоб дізнатися про стан цієї води і чи можна її вживати, ми надіслали запит до місцевої санепідемлабораторії. Результати відповіді будуть оприлюднені на Vlasno.info.

Але не тільки у Жмеринці вживають воду зі свердловини. Деякі мешканці Погребищенського району також мають таку можливість. Мешканці Вінниці можуть зі свердловини взяти воду лише у мікрорайоні Поділля на бульварі Свободи, 2.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення