Михайло Сіранчук фото

Після складної операції вінницький активіст чекає зустрічі на майдані

13 серпня 2017, 11:43

Вінницького майданівця, волонтера та активіста Михайла Сіранчука з реанімації перевели до звичайної палати

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Після складної операції вінницький активіст чекає зустрічі на майдані

    Додати коментар

Вінницького майданівця, волонтера та активіста Михайла Сіранчука після невідкладної операції, яку провели тиждень тому в обласному онкодиспансері, з реанімації перевели до звичайної палати, повідомляє Vlasno.info.

У п'ятницю Михайлу Івановичу нарешті вийняли зонд, який був введений через ніс у шлунок і стояв там усі ці дні.

– Сьогодні мені вперше за весь цей час дозволили з'їсти трохи дієтичного бульйону, – не приховує своєї радості Михайло Сіранчук. – До того можна було лише трішки води. А в перші кілька днів, коли рани ще зовсім не загоїлись, і того не можна було. Лише губи дозволяли змочувати. Годували спеціальною збалансованою сумішшю, яку вводили через вену. Вона давала сили для відновлення. Один пакет коштує близько 700 гривень.

Друзі вінницького активіста розповідають, що операція була дуже складною. П'ять довгих годин вони очікували її завершення та вердикту медиків. Втім, основний результат повідомлять з Києва. Він прийде за кілька днів. Рідні та близькі вінницького активіста, як і сам Михайло Сіранчук, подробиці операційного втручання розголошувати не хочуть. Сподіваються лише, що його провели вчасно.

– Одна надія в мене була на Бога. Перед тим, як лягти на операцію, я пішов до храму, сповідався. Вистояв весь Акафіст (Довгий піснеспів, який прославляє Пресвяту Богородицю, Ісуса Христа або святих — авт.) на колінах. І тоді я вирішив для себе, якщо я вистояв цих 25 хвилин, то все буде добре. Тому я йшов на операцію впевнено.

За словами друзів, після того, як громада дізналася, що Михайло Сіранчук на операційному столі, на вінницькому вічі зібрали близько трьох тисяч гривень. Для пенсіонера з пенсією в 1391 гривню 77 копійок – це суттєва допомога.

На питання, у яку суму обійшлась операція, Михайло Іванович наразі відповісти не може. Лише зазначає, що це шалені гроші.

– Мені пощастило, що мене частково взяли на бюджет, але це все одно дуже велика сума. Тож довелось влазити в борги, – каже він.

Михайло Сіранчук зізнається, що найбільшим потрясінням для нього було, коли він дізнався, яка в нього підтримка від людей.

– Я був здивований, скільки в мене друзів. Мені телефонували, підтримували словом, думкою, молитвою, матеріально звідусіль, де я працював, перебував у релігійних громадах, організаціях. Мене підтримали й мої учні з 2-ї та 35-ї школи. І навіть два педагоги, які вчили ще мене. Я зрозумів, якщо так сталося, значить мені потрібно переоцінити, щось змінити у своєму житті. Потрібно обрати пріоритети, що я можу зробити корисного в цьому житті, – вважає Сіранчук.

Вінницький активіст одужує й чекає зустрічі з людьми на вінницькому майдані. Зазначає, що хоче швидше порадувати вінничан та подякувати за їхню підтримку.

Михайло Сіранчук щиро вдячний персоналу вінницького онкодиспансеру та лікарні імені М. І. Пирогова за надзвичайний професіоналізм, уважність та пильність.

Допомогти Михайлу Сіранчуку можна, відправивши кошти на картку «ПриватБанку»: 5168 7573 1760 6483 (Сіранчук Михайло Іванович).

Фото з архіву Vlasno.info

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення