тайський-бокс-фото

«Це вам не танці!» - у Вінниці жорстко бились тайські боксери

26 березня 2017, 15:35

Вінницьким прихильникам жорсткого чоловічого спорту цими вихідними було чим себе розважити

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Це вам не танці!» - у Вінниці жорстко бились тайські боксери

    Додати коментар


Вінницьким прихильникам жорсткого чоловічого спорту цими вихідними було чим себе розважити. Адже у суботу в місті відбувся перший в історії відкритий чемпіонат області з тайського боксу, повідомляє Vlasno.info.

Змагання, організовані Спілкою учасників АТО "Побратими України" разом із Громадською організацією вимушених переселенців у Вінниці "Спільна справа", пройшли під девізом "Україна — єдина!"

чемпіонат з тайського боксу у Вінниці фото

– Ми проводимо ці змагання під егідою об'єднання і виступаємо категорично проти слів про "понаїхали" та іншої дискримінації вимушених переселенців, - сказав представник "Побратимів України", тренер Вінницької обласної федерації муей-тай Олег Волков.

– Олег Волков прийшов до нас із пропозицією проекту. Ми підтримали, звернулися до наших друзів і партнерів, знайшли фінансування і допомогли в організації. Подібні заходи мають велику роль в об'єднані суспільства. Тим більше, це для нас момент інтеграції в місцеву громаду, частиною якої ми вже є, - зауважив голова ГО "Спільна справа" Юрій Зиков.

чемпіонат з тайського боксу у Вінниці фото

Оскільки "візитівкою" муей-тай є заборонені у багатьох інших єдиноборствах удари ліктями та колінами, видовище було не для людей із слабкими нервами. З ранку до вечора понад 50 учасників з різних районів області добряче "прикладалися" один до одного, виявляючи сильніших. Спортсмени не шкодували ані себе, ані суперників, втім взаємоповага та закони честі, притаманні для всіх східних єдиноборств, весь час панували на рингу та за його межами.

чемпіонат з тайського боксу у Вінниці фото

Як зізнаються бійці, тайський бокс — вибір для справжнього воїна із сталевим характером та залізною волею. Піти ним наважиться не кожен.

– Я півроку займався боксом, після чого ось вже півтори роки займаюсь муей-тай. Маю сказати, що тай — це щось нереальне, спорт для справжнього чоловіка. Жорсткий спорт? Так, жорсткий! Але ж це ж вам не танці! - розповів вінничанин Віктор Іванов, переможець у ваговій категорій до 75 кілограмів.

Віктор Іванов фото

Суворість тайського боксу обумовлює високий травматизм на рингу. На жаль, декілька вчорашніх поєдинків були передчасно завершені через травми одного із суперників. Особливо прикрої травми зазнав один із спортсменів Немирівського району, якого відправили до лікарні із підозрою на закритий перелом руки.

чемпіонат з тайського боксу у Вінниці фото

Taiskyi-boks-7

Цікаво, що наймолодшим бійцям було по 6-7 років. Їх бої тривали менше і звісно, були значно менш суворими, ніж поєдинки дорослих. Однак самовіддачі та волі до перемоги маленькі воїни проявляли не менше.

– Вже два роки я тренуюся. В мене було вже багато перемог, я люблю тайський бокс і задоволений сьогоднішнім своїм результатом, - промовив дев'ятирічний спортсмен із Жмеринського району Назар Гайдамашко.

чемпіонат з тайського боксу у Вінниці фото

Самі ж батьки підтримують своїх синів у бажанні бути сильними і мужніми.

– Я зовсім не боюся, що з сином може щось статись. Поки хлопці малі в них удари ще слабкі, тим більше йому цей спорт подобається, - сказав батько Назара Руслан.

чемпіонат з тайського боксу у Вінниці фото

Організатор змагань Олег Волков зазначив, що цей турнір — передусім свято спорту та життя.

– Як учасник бойових дій, я бачив смерть і знаю що це таке. Тому хочу ані розрухи, ані війни. Хочу, щоб тут було життя. А спорт це і є життя. Він допоможе дати українському "завтра" гідних людей, - розмірковує він.

Додамо, що дані змагання пройшли в рамках першого етапу відбору до збірної області. Наступний етап у Шаргороді, а далі — чемпіонат України у Києві.

чемпіонат з тайського боксу у Вінниці фото

чемпіонат з тайського боксу у Вінниці фото
Фото: Олександр Сашньов

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення