Олімпійський баскетбол "3х3" зібрав більше десятка команд

На вінницькому Зимовому Кубку із баскетболу «озолотилися» «Бармалеї» і команда «Без назви»

14 лютого 2018, 15:52

Олімпійський баскетбол "3х3" зібрав більше десятка команд

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На вінницькому Зимовому Кубку із баскетболу «озолотилися» «Бармалеї» і команда «Без назви»

    Додати коментар

В спортзалі Вінницького національного медичного університету 11 лютого розіграли «Зимовий Кубок» із баскетболу «3x3». Раніше він мав назву стрітбол (вуличний баскетбол). А тепер отримав статус олімпійського виду спорту – дебютує на Іграх-2020 в японському Токіо, повідомляє Vlasno.info.

У порівнянні із першим «Зимовим Кубком», в нинішньому турнірі стартувало на 10 команд більше (торік грала дюжина). Серед них – чимало з оригінальними назвами – «Планета залізяка», «Без назви», «На приколе», «4:20», «Бармалеї», «Товстуни» тощо. Вони представляли не лише Вінницю, але й Корделівку та Калинівку.

зимовий кубок з баскетболу

35-річний Ілля Бойченко був лідером команди «All Stars» («Всі зірки»).

– За «All Stars» виступають гравці віком за 30 років. Наш колектив – один з найдосвідченіших в турнірі. Раніше я грав за «Баско-Динамо», коли цей клуб був у першій лізі. Тепер займаюся баскетболом для себе, двічі на тиждень. А також виступаю у вінницькій аматорській лізі, – сказав Ілля Бойченко.

Ілля Бойченко

Окремо від чоловіків змагалися юнаки (віком до 18 років), дівчата та жінки. Практично всі юні учасники були вихованцями Вінницької міської СДЮСШОР з баскетболу.

17-річний студент Вінницького торгово-економічного інституту Денис Козлік розповів, що є талісманом своєї команди «Big Royal Kozlik» («Великий королівський козлик»).

Денис Козлік

– Граю у своє задоволення. Всі учасники турніру – як велика дружня родина. Все ж мені більше подобається великий баскетбол, тобто на два кільця, – сказав Денис Козлік.

В кожній команді грали по три баскетболісти. Одночасно проходили два матчі (кожен – на одне кільце). Причому – під ритмічну музику, як це прийнято у міні-баскетболі.

зимовий кубок з баскетболу

Спочатку відбувся груповий етап, потім грали навиліт, за олімпійською системою. Після напруженої боротьби серед чоловіків «золото» виборола команда «No Name» («Без назви»), яка виграла всі матчі. До її складу входив представник першолігових «Вінницьких зубрів» Ярослав Гайвак. Він й отримав приз «кращому гравцю турніру». Також у призери увійшли збірні «Планета залізяка» і «Терміти», куди входили баскетболісти-ветерани.

зимовий кубок з баскетболу

Серед жінок не було рівних команді «Бармалеї», яка дебютувала у місцевих змаганнях. Далі розташувалися «Fox Life» і «Корделія» з Корделівки. В турнірі юнаків переміг колектив «Sany boys».

зимовий кубок з баскетболу

15-річна учасниця команди «Бармалеї» Дар'я Руда повідомила, що займається баскетболом шість років.

– У баскетбол «3x3» граю вперше. Ця гра мені дуже подобається, бо у ній полегшені правила. Наша команда мала перемогти, адже у ній зібрані представниці «Блискавок» з вищої і суперліг. До речі, на тренуваннях ми граємо й проти юнаків, – сказала Дар'я Руда.

Дар'я Руда

Команди-призери отримали Кубки і медалі, олімпійські сувеніри і книжки від відділення НОКУ та призовий фонд.

– Переможці Кубку серед усіх категорій отримали путівки на всеукраїнські змагання в Києві. Також команди заробили офіційні бали до заліку ФІБА (Європейської федерації баскетболу), а гравці віком до 18 років – залікові бали до збірної України, – повідомив співорганізатор змагань, заступник голови координаційної ради з питань патріотичного виховання при Вінницькій ОДА Андрій Мельничук.

Андрій Мельничук

В конкурсах триочокових кидків (з дальньої дистанції) чемпіоном став Богдан Портной (команда «4:20»), який в фіналі закинув вісім м'ячів за 30 секунд. Серед дівчат виграла 16-річна 11-класниця Анастасія Діберт «Бармалеї») – 5 влучних триочкових за 30 секунд.

зимовий кубок з баскетболу

– Учасники нашої команд грають за першу і другу команду «Вінницьких блискавок», тобто мають певний досвід. Я сама відвідую вісім тренувань на тиждень. Збираюся пов'язати своє життя з баскетболом – виступати на рівні майстрів, потім стати тренером, – розповіла Анастасія Діберт.

Діберт

Організатори сподіваються на подальше розширення географії турніру.

– Запрошуємо на турніри баскетболістів Козятину, Жмеринки, Бару, Липовця тощо. Більшість учасників змагань – це аматори. Хоча є й гравці професійних команд – суперлігових «Вінницьких блискавок» (жінки) і першолігових «Вінницьких зубрів» (чоловіки), – сказав головний суддя Кубку Сергій Дусь.

Сергій Дусь

Зимовий Кубок із баскетболу «3x3» відбувається раз на рік. Літніх змагань набагато більше. Причому вінницька стрітбольна команда торік увійшла до першої шістки на Всеукраїнському турнірі в Києві.

зимовий кубок з баскетболу

зимовий кубок з баскетболу

зимовий кубок з баскетболу

Фото: Михайло Шахов

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення