У Франції штраф за ігнорування ременя безпеки становить 135 євро, Словенії – 120 євро, Чехії – 77 євро

Непристібнутих вінничан штрафуватимуть майже на тисячу

30 вересня 2018, 09:02

У Франції штраф за ігнорування ременя безпеки становить 135 євро, Словенії – 120 євро, Чехії – 77 євро

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Непристібнутих вінничан штрафуватимуть майже на тисячу

    Коментарі (1)


Вінничанам, які полюбляють їздити непрестібнутими ременями безпеки, Верховна Рада готує "приємний" подарунок. А саме: нещодавно у першому читанні вона затвердила законопроект № 8492, яким передбачає збільшення у 17 разів штрафів за таку їзду. Тобто, якщо сьогодні штраф за легковажне ставлення до власного життя і життя пасажирів водіям обходиться у 51 гривню, то після остаточного прийняття закону через 1,5 місяці ця сума вже буде 850 гривень. Аналогічне покарання чекає і на «байкерів» та їхніх пасажирів за їзду у незастебнутому шоломі. За даний законопроект проголосували 240 народних обранців, повідомляє Vlasno.info.

– Переконаний, що даний документ неабияк на часі. А от чи він запрацює, залежить від того, як його застосовуватимуть на практиці українські поліцейські. Тобто, чи не скотиться усе до старої схеми, коли люди просто відкуплялися від "даїшників," і далі їздили, як їм заманеться, - прокоментував своє бачення необхідності прийняття даного законопректу один із його авторів, народний депутат України Олег Мусій.

remeni-bezpeky-5 1

Фото: avto.informator.ua

У поліції сподіваються, що підвищення штрафів має позитивно вплинути на ситуацію.

– Проте, невідомо, чи вирішить воно проблеми на дорогах. Сьогодні це прогнозувати важко. Бо приклад із недавнім підвищенням штрафів для нетверезих водіїв показав низьку ефективність таких заходів: п'яних менше не стало. Тому, думаю, варто поряд з суворими заходами міняти і свідомість вітчизняних водіїв, - поділилась своїми враженнями від нового законопроекту речник Патрульної поліції у Вінницькій області Тетяна Фещук.

А ось думки пересічних вінничан про ефективність запровадження закону про покарання водіїв за ігнорування ременів безпеки і шоломів розбіглися:

vladimar ivanovach

Володимир Іванович:

– Навіть такі великі штрафи нічого не дадуть. Якщо водій не дисциплінований, то він і не буде пристібатись. Потрібно, щоб усі люди знали, що їхати потрібно з певною швидкістю. Потрібно дисциплінувати водіїв, і щоб за гроші не купували права. Мій син досвідчений водій, він завжди пристібається і мене примушує пристібатись як пасажира, бо нерідко й пасажири гинуть.

Maraina Oleg 1

Марина:

– Це правильний закон. Бо якщо якесь ДТП, то пасок може врятувати людське життя. У мене тато більше 30 років їздить за кермом, завжди пристібається, ніколи не говорить за кермом по телефону. У нього на цей випадок є USB-навушник.

Олег:

– У більшості випадків, під час ДТП, якщо люди не пристебнуті, вони вилітають через лобове скло, або ламають шию, вдарившись об кермо. Так само скутеристи і мотоциклісти мають обов'язково одягати шолом, застібати його. Бо я падав на скутері і знаю, що швидкості 60 кілометрів на годину цілком вистачає, щоб сильно травмуватись.

Bogdan Igor 1

Богдан та Ігор

Ігор:

– А я вважаю, що це дуже різке підвищення штрафів. За кордоном такого немає. Я вважаю, що штрафи необов'язково підвищувати. Для цього варто проводити профілактичні заходи для водіїв. Це вже крайній випадок - карати грішми.

Богдан:

– Звичайно це правильний закон. Бо ти десь не загальмував, і вилетів через лобове скло.

Anatoliy 1

Анатолій, водій легкового авто: 

– Думаю, що 850 гривень – ще малий штраф. Варто зо три тисячі штраф встановити. Бо це таке правопорушення, яке випадково зробити неможливо. Адже пристібнутись паском зовсім нескладно. А ремінь же хтось недаремно придумав, і багато років його удосконалюють. І потрібно такі штрафи було запровадити ще 10 років тому. А ще потрібно 40 годин виправних робіт запровадити, або гривень 500 штрафу накладати на пішоходів і велосипедистів, які поза населеним пунктами рухаються без світловідбивних жилетів. А такий жилет коштує всього 50 гривень. І він спрощує життя і водія і пішоходів.

Vira 1

Віра:

– Я була в Канаді, водії пристібнуті, і пасажири на задньому сидінні пристібаються. І якщо водій не попередив, що варто пасажиру пристібнутись, навіть ззаду, то його штрафують. Штрафувати варто не лише водіїв, а і пішоходів. Бо так я ми ходимо через дорогу безалаберно, то це просто жах.

Natasha 1

Наталя:

– Штрафи у нас в Україні усе і вирішують, напевно, змушують людей бути більш законослухняними. Але, чи будуть пристібатись, не знаю. Може хтось і буде. І думаю, якщо будуть зупиняти і перевіряти водіїв постійно, то буде порядок.

ДО РЕЧІ:

Перед тим, як внести каральний законопроект на розгляд, влітку 2016 року в Україні було проведене опитування громадян на предмет того, як вони сприймають посилення відповідальності за вказані вище порушення. Моніторила громадську думку дослідницька компанія "Ipsos" в рамках проекту "Модернізація та підвищення безпеки дорожньої мережі в Україні". Результати опитування свідчать, що 66% українців підтримують запровадження значних штрафів за ігнорування ременів безпеки.

remeni-bezpeky-1 1

Фото: expres.ua

ЗАУВАЖИМО:

Практика виховувати водіїв штрафами для України не унікальна: в багатьох країнах Європи водіїв-легковаг теж б'ють по кишені. Наприклад, у Франції штраф за ігнорування ременя безпеки становить 135 євро, Словенії – 120 євро, Чехії – 77 євро.

Причину закручування гайок до порушників правил безпеки руху українські парламентарі пояснюють високим рівнем смертності та травматизму на дорогах України. Так, за даними Нацполіції, щороку на магістралях держави гине близько трьох з половиною тисяч людей, - по дев'ять осіб щоденно. Ще 35 тисяч щорічно травмуються. Це найбільший сумний показник у Європі. Серед найважливіших чинників - горезвісне небажання водіїв авто і "байків" та їхніх пасажирів пристібатись ременями безпеки і застібати шолом. А сміхотворний штраф у 51 гривню за вказані порушення, який сьогодні існує в Україні, лише стимулює водіїв та пасажирів легковажно ставитись до власної безпеки, вважають нардепи. Хоча, за даним ВООЗ, ремені безпеки зменшують під час ДТП ризик загибелі водія і пасажирів на 50%. Причому як передніх, так і задніх, бо, непристебнутий пасажир на задньому сидінні в разі лобового зіткнення летить вперед і завдає важких травм тим, хто сидить попереду, навіть якщо вони пристебнуті.

remeni-bezpeky-2 1

Фото: avtomaniya.com

За даними кампанії "За безпечні дороги", проведеної в 2017 році, лише 15% водіїв в Україні користуються пасками безпеки. Це найнижчий показник у Європі. Для прикладу, у Франції рятівні ремені постійно використовують 99% водіїв, у Чехії – 97%, у Словенії – 93%, в Польщі – 83 %.

"Неслухняними" є і водії та пасажири мотоциклів і мопедів, кількість яких щороку на наших дорогах зростає. Через небажання одягати і застібати шолом чимало з них гине від отриманих травм голови. І тут, як свідчать дані тієї ж ВООЗ, використання мотошоломів може знизити ризик загибелі до 40%, а ризик отримання важких травм майже на 70.

Фото: Сергій Білоус

Коментарі    Оновити список коментарів

Вова
0 # Вова 30.09.2018, 10:45
Європейські держави піклуються за своїх водіїв, а тому там пристібаються всі, бо за те великий штраф. Всі діти до 14 років їздять пасажирами ТІЛЬКИ в дитячих кріслах, для безпеки. Ну і останнє, мобільними телефонами за кермом - там теж майже не користуються, бо це все контролюється поліцією. У нас такого немає, тому і маємо що маємо.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення