Буша фото

Провести ніч у скельному храмі на Вінниччині запрошують туристів з усього світу

07 травня 2017, 09:01

Історико-культурний заповідник "Буша" в однойменному селі Ямпільського району розпочав туристичний сезон та вже приймає відвідувачів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Провести ніч у скельному храмі на Вінниччині запрошують туристів з усього світу

    Додати коментар


Історико-культурний заповідник "Буша" в однойменному селі Ямпільського району розпочав туристичний сезон та вже приймає відвідувачів. У цьогорічних планах — чимало цікавинок. Розповіла про них кореспондентці Vlasno.info очільниця заповіднику Вікторія Клібановська.

Протягом минулого року заповідник відвідала 21 тисяча туристів — не лише із України, а й інших країн світу.

– Приймали торік туристів зі Сполучених Штатів Америки, Білорусі, Молдови, Німеччини, Австрії, Польщі, – каже пані Вікторія. – Були вже у і цього року туристи, наймасовіший наплив спостерігали на Великдень та травневі свята. Приїздили люди із Харкова, Хмельницького, Одеси, інших міст. На травень та червень вже заплановано чимало екскурсій — люди дзвонять, попереджають про приїзд.

Цього року планують залучати ще більше туристів. 20 травня, скажімо, планують захід "Ніч у музеї".

– Запланована велика конкурсна програма, частуватимемо гостей кулешем та іншими смаколиками на відкритому повітрі та проводитимемо нічні екскурсії до Замкової вежі, скельного храму тощо, – розповідає пані Вікторія.

Працюють і над благоустроєм території: очікують коштів від обласного бюджету, аби ремонтувати, реставрувати, відновлювати те, що трохи постраждало від часу. А ще — запросили до співпраці ландшафтного дизайнера, який, попрацювавши на місці, підкреслить самобутність бушанської території.

Також цього року у Буші традиційно відбудеться пленер каменярів "Подільський оберіг".

Туристів запрошують у Бушу — тут добре розвинений зелений туризм, є де переночувати, насолодитися природою, свіжим повітрям, поринути у минуле, прогулятися урочищем "Гайдамацький яр" та захотіти повернутися сюди знову.

Фото із архіву Vlasno.info

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення